Tíz albummal a hátuk mögött a pszichedelikus hatásokkal tűzdelt stoner rock alapkövei úgy döntöttek, feldolgozáslemezt készítenek. A többségnek mégis újnak fognak tűnni a dalok, mert alulértékelt, elfeledett bandák dalait dolgozták fel, mint például az elsőként bemutatott Mr. Destroyer az ohiói Poobah-tól.

Monster Magnet Dave Wyndorf

A Monster Magnet május 21-én adja ki feldolgozásalbumát ‘A Better Dystopia’ címmel a Napalm Records segítségével. Az albumon a zenekar a ’60-as és ’70-es évek különböző proto-metal és pszichedelikus rockbandáinak dalait dolgozta fel. Dave Wyndorf frontember-gitáros – aki mára a banda egyetlen eredeti tagja – a következőket mondta a projektről: „Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a lezárástól számított egy hónapon belül unatkozni fogunk. A Monster Magnet szeret turnézni, ez egy életforma, szóval megfontoltam a lehetőségeinket: Ahelyett, hogy az interneten koldultam volna, maszkokat és Zoom-oktatóvideókat árulva pár dollárért, azt javasoltam, hogy rögzítsünk egy »raktárlemezt«. Teljesen csináld-magad módon, amelyet Bob Pantella kicsi, de hatásos Freak Shop stúdiójában és próbatermeiben vettünk fel és kevertünk itt, New Jersey-ben. De mit vegyünk fel? Nem volt kedvem dalokat írni, de bármin dolgozni jobb volt, mint nézni a híreket, amikor telítődtek a kórházak, hullottak az emberek, és az amerikai politika megbolondult. A világ üvöltött: »Disztópia! Apokalipszis! Forradalom!« Hallottam már ezeket a szavakat, és eszembe jutott a gyermekkorom a ’60-as évek végén, ’70-es évek elején, és az a zene… és egy rövid playlist (csak egy a sok közül), amit mindig magamnál hordtam, hogy bármilyen kezembe akadó készüléken meghallgathassam a koncertek előtt. Természetesen ezek a dallamok nagyjából egész életemben megvoltak a fejemben is, ezek nem a kor legnépszerűbb slágerei voltak, inkább amolyan playlist a negyedik dimenzióból… furcsa darabjai az ismeretlen zenéknek, melyek főleg azokból a dicstelen és furcsa »alkonyzóna«-időkből kerültek elő, amelyek megelőzték az arénarockot, a heavy metalt, a reggae-t és a diszkót. A hard rock »senki földje«, ahol még éltek a pszichedelia és garázs-punk maradványai, de megszűnt a »flower power« fogalma.”

 

 

A zenekar a Poobah Mr. Destroyer című dalát jelentette meg első kislemezként az albumról, melyhez készült egy szöveges videó is. Ami az album dallistáját illeti, pontos részleteket nem közöltek, ezért egyelőre csak találgatni lehet azzal kapcsolatban, hogy kinek a dalait dolgozták fel a kiadványon.

‘A Better Dystopia’ dallistája:

01. The Diamond Mine
02. Born To Go
03. Epitaph For A Head
04. Solid Gold Hell
05. Be Forewarned
06. Mr. Destroyer
07. When The Wolf Sits
08. Death
09. Situation
10. It’s Trash
11. Motorcycle (Straight To Hell)
12. Learning To Die
13. Welcome To The Void

Monster Magnet - A Better Dystopia

Megosztás