Carlos Santana nyilatkozta az ABC Audiónak, hogy a karanténhelyzetet kreatívan használta ki, háromlemeznyi anyaga van folyamatban, az egyiken Kirk Hammett is vendégeskedik.

Carlos Santana - Kirk Hammett

Carlos Santana a Covid miatti leállást arra használta fel, hogy három különböző albumot készítsen egy időben, ezek közül az egyiken, a ‘Blessings And Miracles’ címűn a Metallica gitárosa is szerepel. „Zenészkollégám és barátom, Kirk Hammett a Metallicából szintén játszik rajta – mondta Carlos. – Csak úgy hasít!” Azt is elmondta, hogy Steve Winwood és a Living Colour frontembere, Corey Glover is vendégszerepel ugyanazon az LP-n.

 

 

Kirk Hammett korábban Santana 2005-ös ‘All That I Am’ albumán a Trinity című dalban is hallható volt. Az 1990-es évek elején egy interjúban Kirk elmondta, nagyon büszke rá, hogy már 1993-ban Carlos Santanával játszhatott a Bammiesen (San Francisco Bay Area Music Awards). „Vele megosztani a színpadot maga volt a zenei áhítat – mondta. – Hasonló utakon jártunk; mindketten a Mission District környékéről származunk és mindketten gitározunk.”

Santana szerint a háromalbumnyi anyag közül ez áll legközelebb a befejezéshez, 90 százalékban készen van, és azt is elárulta, hogy a slágergyáros Diane Warren, aki Ringo Starr nemrég megjelent Here’s To The Nights kislemezét is írta, pár dallal szintén hozzájárult a ‘Blessings And Miracles’-hez. Arra az időre utalva, melyet a járvány biztosított neki, hogy a kreativitásra összpontosíthasson, Santana elmondta: „Nagyon hálás vagyok érte. 73 éves vagyok és ez az idő lehetőséget adott rá, hogy feltöltődjek.” Azt is nagyon várja már, hogy újra színpadon lehessen: „Mindannyian türelmesen várjuk a zöld jelzést, de még sárga lámpa sincs, még mindig piros. De biztató látni, hogy egyes helyeken kezdenek megnyílni az előadótermek. Egyre több étterem is kinyit, úgy tűnik, lassan, de biztosan visszatér az élet az oltások miatt.”

Megosztás