A Pandora’s Box három tagja, Sándor József „Günter” gitáros, Ferenczi Tibor „Cézi” basszusgitáros és Szabó Krisztián „Krisz” egy új formációban fogott össze, mely be is mutatta első dalát Találd meg az utad címmel. A csapat célkitűzése, hogy dalaival elérje „a zeneértő és zeneszerető közönséget”.

MoneyRoll

Elképzelt riport az összecsavart dollárkötegről, a modern rockzenéről, öt fiúról és az útkereséséről. Mi is az a Money Roll? A westernek világát idéző, rolniba tekert, gumikarikával átfogott kék-, vagy zöldhasú bankóköteg, általában a jó öreg dollár. Ki is az MoneyRoll? Egy 2020 márciusában zászlót bontott, Hajdú-Bihar megyéből – többségében a megyeszékhelyről, Debrecenből – induló rockzenekar, amely korántsem az említett fizetőeszközzel, de még csak nem is a westernnel, sokkal inkább a keményebb, élő és minőségi muzsikával hozható összefüggésbe.

Kikből áll a zenekar? Sándor József „Günter” gitáros, Ferenczi Tibor „Cézi” basszusgitáros, Szabó Krisztián „Krisz” billentyűs, valamint Kovács Tamás „Tomi” dobos – utóbbit leszámítva, hiszen csak pár hónapot zenélt a zenekarral – hosszú éveket, évtizedeket töltöttek a Pandora’s Box formációban. Asztalos Attila „Paszti” énekes (Project, Benzin, Trident) érkezésével rákerült a befőttes gumi a rolnira – néhány próba, némi stúdiómunka és máris odalökhető.

Mi a célkitűzésük? Nem akarnak világot megváltani, nem akarnak MoneyRoll-milliomosokká lenni, ehelyett a zeneértő és zeneszerető közönségnek, valamint a maguk szórakoztatására zenélnek. A klasszikus rockzenei örökség legnemesebb hagyományait követve, újszerű megszólalással – elsősorban a hazai közönséggel – szeretnék megismertetni saját dalaikat, mindezt angolszász, ha úgy tetszik, amerikai hangzású nevüket meghazudtolva, magyar nyelvű, igényes dalszövegekkel. Terveik szerint szűkebb hazájukból, Debrecenből és az ország keleti régiójából kitekintve szeretnének eljutni a fővárosi klubokba, rendezvényekre, valamint a dunántúli, illetve más távolabbi településekre is.

Melyek voltak a kezdeti lépések? Nem tétlenkedtek. A RockSpa Stúdióban Sándor József, Ferenczi Tibor, Szabó Krisztián, illetve Kovács Tamás zenéjével és Asztalos Attila szövegével elkészült első szerzeményük, a Találd meg az utad, mellyel első hallásra is úgy tűnik, sikerül majd belopniuk magukat a nagyérdemű szívébe. Valami ilyesmit gondolhatott a patinás Hammer Records kiadó is, mely – a tervek szerint több friss dalukkal egyetemben – a fiúknak bizalmat szavazva, gondozásba veszi a felvételt.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás