A Rolling Stones és a Foo Fighters frontembere összefogott egy közös nóta erejéig, melyben a pandémia hatásait figurázzák ki. A hozzá készült szöveges videó most landolt a neten.

Mick Jagger - Dave Grohl

Míg Mick Jagger és a Rolling Stones szinte egy évtizeden át dolgozik egy új stúdióalbumon, addig a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl szeret gyorsan dolgozni – és ez nyilvánvalóan hatott Jaggerre is, mivel a duó meglepetésre kiadta a megtévesztő című világjárványhimnuszt, az Eazy Sleazyt. Ahogy az a közösségi távolságtartással készült videón is látszik, a dalt teljes egészében ők ketten adják elő, Jagger énekel és ritmusgitározik, és Grohl játszik minden egyéb hangszeren. A punkszerű nóta minden bizonnyal a legenergikusabb dolog, amit Jagger az elmúlt évek során kiadott, és mocskosnak hangzó címe ellenére kizárólag a pandémiáról szól. Noha a feltehetően Jagger által írt dalszöveg nem túl mélyértelmű, de a maga fekete humorral teli módján vicces.

 

 

Jagger a videót kísérő sajtóközleményben ezt így kommentálta: „Ez egy olyan dal, amelyet arról írtam, hogy kijöttem a karanténból, némi optimizmussal felvértezve, melyre most nagy szükség van. Köszönet Dave Grohlnak, hogy rávetette magát a dobra, basszusgitárra és gitárra, nagyon szórakoztató volt vele dolgozni. Remélem, hogy mindannyian élvezni fogjátok az Eazy Sleazyt!” Grohl hozzátette: „Nehéz szavakba önteni, mit jelent számomra ennek a dalnak a felvétele Sir Mickkel. Ez több mint egy megvalósult álom! Éppen akkor, amikor azt hittem, az élet már nem lehet őrültebb… és ez kétségtelenül a nyár dala!”

Megosztás