18 év után adott ki új dalokat tartalmazó korongot a Rolling Stones olyan közreműködőkkel, mint Paul McCartney, Bill Wyman, (korábbi felvételről) Charlie Watts, Stevie Wonder, Elton John és Lady Gaga.

Azt nem lehet támadhatatlanul kijelenteni, hogy a 61 éve gördülő Rolling Stonesnak ez hányadik stúdiólemeze, mert a kezdetekben Amerikában és Európában eltérő időpontban és tartalommal-formával jelentek meg az anyagaik, ráadásul a tengerentúlon kettővel több. A nagy médiafelhajtással bevezetett ’Hackney Diamonds’ összesítve a 31. album, amelyet a kritikusok már most az elmúlt évtizedek egyik legjobb Stones-lemezeként emlegetnek.
A dalokat a világ különböző pontjain vették fel, többek között a Los Angeles-i Henson Recording Studiosban, a londoni Metropolis Studiosban, a Sanctuary Studiosban a Bahamákon és New Yorkban az Electric Lady Studiosban és a The Hit Factory/Germano Studiosban.

 

 

A kiadvány 12 számot sorakoztat fel. A Mess It Upban a néhai Charlie Watts játéka hallható, ahogy a Live By The Swordben is Bill Wyman mellett, aki csaknem a kezdetektől volt a zenekar basszusgitárosa több mint 30 éven át. A Sweet Sounds Of Heavenben Lady Gaga énekel és Stevie Wonder zongorázik, a Get Close-ban és a Live By The Swordben felbukkan Elton John, a Bite My Head Offban pedig Paul McCartney.
Az anyag producere a Grammy-díjas Andrew Watt (Ozzy Osbourne, Pearl Jam, Iggy Pop), a grafika Paulina Almira (Nike, Bentley, Gucci) alkotása.
Az alsó hivatalos playlistre klikkelve a teljes album végighallgatható streaming-előfizetés nélkül is.

Megosztás