A kiváló gitáros a ’Rock Bottom’ után egy Los Angelesben rögzített eseményt ad ki CD és LP lemezen a Mascot Label Group segítségével augusztus 21-én. A ‘Liquid Quartet Live’ tartalmából egy dalt már meg is hallgathatunk.

Michael Landau

Steve Lukather (Toto) ezekkel a dicsérő szavakkal illette: „Ő az egyik legjobb gitáros a Földön.” Ilyen ajánló után nézzük, hogy mivel kedveskedik nekünk a Grammy-díjas gitáros! 2019 novemberében járt a Liquid Quartet – azaz Abe Laboriel Jr. (dob), Jimmy Johnson (basszusgitár), David Frazee (gitár és ének) és Michael Landau (gitár) – a világhírű Los Angeles-i Baked Potato Jazz Clubban. Michael így emlékezett vissza a klubban történt eseményekre: „A nyerseség és az ismeretlen tényező az, ami miatt egy élő felvétel örömet jelent. A bizalom néha jobban dominál, mint a vakmerőség. Én mindig másképp játszom élőben, sokkal agresszívabban. Az egy olyan tiszta pillanat, amikor hagyom érni a dolgokat és nem aggódom miattuk. A Baked Potato egy különleges hely. Az a pici színpad a helyiség közepén található, így a közönséggel minden oldalról rezonálhatsz. A hangzása is különleges, mert az itt lévő technikai felszerelés valóban megszólaltat minden egyes hangszert. Mindenki fejhallgatót hord, bár ugyanabban a helyiségben vagyunk, és mégis minden apró részletet tökéletesen hallhatsz. Nagyon alacsonyan van a mennyezet, amitől az egész olyan intim és emiatt a hangzás is annyira nyers. Nem tudsz elbújni egy visszhang-effekt mögé, mert minden egyes hang valóban hallatszik.”

A koncert alkalmával új dalok is elhangzottak, mint a Well Let’s Just See, a Can’t Walk Away From It Now és természetesen a korábbi lemezeiből is szemezgetett. A ‘Rock Bottom’ című legutolsóról például a Bad Friend és a One Tear Away, de a Burning Water Can’t Buy My Way Home és a Killing Time című dala is megszólalt. A Renegade Creation Greedy Life és Renegade Destruction című nótái is előkerültek, majd az estét két instrumentális szerzeménnyel zárták. A Mascot Label Group webes boltjában (ITT) pedig már le is foglalható a kék színű vinyl lemez vagy a CD.

 

‘Liquid Quartet Live’ dallista:

01. Can’t Buy My Way Home
02. Well Let’s Just See
03. Greedy Life
04. Killing Time
05. Bad Friend
06. Can’t Walk Away From It Now
07. Renegade Destruction
08. One Tear Away
09. Tunnel 88
10. Dust Bowl

Michael Landau

 

Megosztás