A kiváló gitáros a ’Rock Bottom’ után egy Los Angelesben rögzített eseményt ad ki CD és LP lemezen a Mascot Label Group segítségével augusztus 21-én. A ‘Liquid Quartet Live’ tartalmából egy dalt már meg is hallgathatunk.

Michael Landau

Steve Lukather (Toto) ezekkel a dicsérő szavakkal illette: „Ő az egyik legjobb gitáros a Földön.” Ilyen ajánló után nézzük, hogy mi várható a Grammy-díjas gitáros új koncertlemezén! 2019 novemberében járt a Liquid Quartet – azaz Abe Laboriel Jr. (dob), Jimmy Johnson (basszusgitár), David Frazee (gitár és ének) és Michael Landau (gitár) – a világhírű Los Angeles-i Baked Potato Jazz Clubban. Michael így emlékezett vissza a klubban történt eseményekre: „Az élő felvétel nyersesége és ismeretlenségi faktora szórakoztató, akárcsak a bizalom, valamint az élő játék időnkénti meggondolatlansága. Én egészen másképp játszom élőben, sokkal agresszívabban időnként. Az egy olyan tiszta pillanat, amikor hagyom, hadd szóljon és nem aggódom miatta. A Baked Potato egy különleges hely. A pici színpad a helyiség közepén van, így a közönség minden oldalról körülvesz. A hangzása azért is különleges, mert a hangrendszer a zenekart is körülveszi, olyan, mintha benne lennél a hangfalban. A közelségnek olyan hatása van, mintha mindenki fejhallgatót hordana, de együtt, ugyanabban a szobában: hallhatsz minden apró részletet. A mennyezet is nagyon alacsonyan van, ami egyfajta intimitást ad az egésznek és a hangzás is annyira száraz, hogy nem tudsz elbújni egy visszhang-effekt mögé, minden egyes hang valóban hallatszik.”

 

 

A koncert alkalmával új dalok is elhangzottak, mint a Well Let’s Just See, a Can’t Walk Away From It Now és természetesen a korábbi lemezeiből is szemezgetett. A ‘Rock Bottom’ című legutolsóról például a Bad Friend és a One Tear Away, de a Burning Water Can’t Buy My Way Home és a Killing Time című dala is megszólalt. A Renegade Creation Greedy Life és Renegade Destruction című nótái is előkerültek, majd az estét két instrumentális szerzeménnyel zárták. A Mascot Label Group webes boltjában (ITT) pedig már le is foglalható a kék színű vinyl lemez vagy a CD.

 

‘Liquid Quartet Live’ dallista:

01. Can’t Buy My Way Home
02. Well Let’s Just See
03. Greedy Life
04. Killing Time
05. Bad Friend
06. Can’t Walk Away From It Now
07. Renegade Destruction
08. One Tear Away
09. Tunnel 88
10. Dust Bowl

Michael Landau

 

Megosztás