Két hét múlva jelenik meg a gitáros vadonatúj albuma, a ’Parabellum’.  A (Si Vis Pacem) Parabellum című dalban Paganini 4 oktávos arpeggióiból merítette az ihletet az extrém megoldásoktól sem idegenkedő gitáros.

Yngwie Malemsteen

Yngwie Malmsteen mindig is kompromisszummentesen dolgozott, új albuma, a ’Parabellum’ a legjobb példa erre, hiszen a klasszikus Malmsteen-jegyek mellett néhány extrém elmozdulást is hallhatunk rajta. A Mascot Label Group július 23-ra tűzte ki a lemez megjelenését, amely a CD és digitális formátum mellett piros színű dupla vinyl, valamint limitált CD box változatban is elérhető lesz. Az album borítója a világhírű képző- és festőművész, David Banegas munkája.


 „Természetesen nagyon hízelgő, hogy ennyi embernek tetszik, amit csinálok, de azzal is tisztában vagyok, hogy sok embernek meg nem. Úgyhogy végső soron azt csinálom, hogy nem készítek albumokat felkérésre – kivéve a [2019-es] ‘Blue Lightning’-ot [amely azon bluesklasszikusok előtt tisztelgett, akik inspirálták őt], ami félig-meddig felkérésre készült, bár amúgy is akartam egy ilyet csinálni. De különösen a legutóbbi album, a ‘Parabellum’ egy nagyon-nagyon őszinte album. Ez pontosan az, ami belőlem árad. Néhányan, akik már hallották, azt mondták, hogy a régi időkre emlékezteti őket. És ez jó így. De ha nem, nem. Nem volt szándékos. A Si Vis Pacem Parabellum lefordítva annyit jelent, hogy »Ha békét akarsz, készülj fel a háborúra!« Az utolsó pillanatban született döntés volt, hogy ez legyen az album címe, de szerintem nagyon jól illik hozzá” – mondta a gitáros.

A Wolves At The Door és a Relentless Fury után a (Si Vis Pacem) Parabellum című tételt ismerhetjük meg. Erről így mesélt Yngwie: „A (Si Vis Pacem) Parabellum egy nagyon nehéz darab. Paganini 4 oktávos arpeggióiból meríti az ihletet, óriási élmény, ahogy ezt a rendkívül kihívást jelentő hegedűtechnikát a saját gitárkompozíciómban alkalmazom, H-mollból D-dúron át jut el a harmóniamenet fisz-frígbe. Nagyon izgalmas volt eljátszani, és remélem, hogy mindenki ugyanolyan örömét leli benne, mint én!”

Megosztás