A koronavírus-járvány a Mercyful Fate 2020-as terveinek is alaposan betett, ennek ellenére nem unatkozik a gárda, Hank Shermann már írja is a dalokat az új albumra, amire 1999 óta várnak a rajongók.

Mercyful Fate

Az ausztrál Heavy Magazine-nak nyilatkozott a minap Hank Shermann, a Mercyful Fate gitárosa. A zenész szerint hiába a nagy tervek, a koronavírus-járvány gyakorlatilag keresztülhúzta számításaikat erre az évre. „A vírus az összes 2020-as koncertet elmosta, és jelenleg úgy tűnik, hogy az összes Mercyful Fate-koncert törlésre kerül. Talán lesz arra lehetőségünk novemberben, hogy csináljunk valamit, de ki tudja, hogy állnak majd akkor a dolgok?”

Ennek ellenére a rajongóknak nem kell búslakodniuk, ugyanis készül az 1999-es ’9’ folytatása, amire nagyjából hat-hét dalt már megírt. „Legalább már másfél éve az új Mercyful Fate-dalokon dolgozom, és úgy gondolom, hogy körülbelül hat vagy hét dal majdnem készen van. Az első dalt elküldtem Kingnek és már a keverésen is átesett. Ezen mindenki játszik. Elküldtem Joey-nak Los Angelesbe, aki hozzátette a basszust, majd ugyanezeket a fájlokat elküldtem Mike-nak Stokholmba, ő pedig feljátszotta a szólókat.”

A Mercyful Fate tagjai tavaly nyáron jelentették be, hogy hosszú idő után ismét színpadra állnak, és már akkor belengették az új dalokat, azonban egy új lemezre nem sokan fogadtak volna.

Megosztás