A Nirvana egykori dobosának, a Foo Fighters énekes-gitárosának, azaz Dave Grohlnak önéletrajzi könyve Pritz Péter értő fordításában már magyarul is olvasható. 

Dave Grohl

Dave Grohl önéletrajza megkapóan őszinte és rendkívül inspiráló olvasmány, egy világhírű zenész közvetlen hangú beszámolója karrierjéről és magánéletéről. A nagy rock and roll-sztorikon túl meglepő módon Grohl komolyabb, önelemző arcát is megmutatja, szívszorító őszinteséggel mesél félelmeiről, fájdalmairól, veszteségeiről. Élete legfontosabb pillanatait felvillantva ismerhetjük meg egy megszállott zeneőrült történetét, aki az amerikai álmot valóra váltva baráti kapcsolatba került hőseivel, de még elnökökkel is, miközben füstös kocsmák színpadairól indulva ő maga is stadionkoncertek bálványává vált.
Dave Grohl nemzetközi hírnevét a Nirvana dobosaként alapozta meg, aki az együttes áttörést hozó, 1991-ben megjelent ’Nevermind’ című albumától játszott a zenekarban. Kurt Cobain tragikus halála után, 1994-ben alapította meg a Foo Fighterst, ahol már gitáros-énekesként állt a csapat élére. Bandája a rockzene igazi nagyágyúja lett, számos elismerése és díja közül eddig 15-ször nyerte el a Grammy-díjat. 2013-tól filmrendezőként és producerként is dolgozik, tevékenységéért kétszer kapta meg az Emmy-díjat. Feleségével és három lányával Los Angelesben él.
’A történetmondó – Emlékek életről és zenéről’ című könyv már megvásárolható a könyvesboltokban és online a Libri Kiadói Csoportnál, egy rövid ajánlót is megnézhetünk előzetesen.

 

 

Dave Grohl

 

Megosztás