70 éves korában elhunyt a Bon Jovi eredeti basszusgitárosa, Alec John Such. Magyar származásáról sohasem feledkezett meg, apja után őrzött egy cimbalmot.

Alec John Such

Alec halálának hírét a Bon Jovi vezetője, Jon Bon Jovi közölte vasárnap a közösségi médiában: „Megszakad a szívünk a hír hallatán, hogy drága barátunk, Alec John Such elhunyt. Ő egy egyéniség volt. A Bon Jovi alapító tagjaként Alec szerves része volt a zenekar megalakulásának. Hogy őszinte legyek, rajta keresztül találtunk egymásra – Tico [Torres] gyerekkori barátja volt, és ő hozta el Richie-t [Sambora], hogy nézze meg az egyik koncertünket. Alec mindig is vad és élettel teli volt. Ezek a különleges emlékek mosolyt csalnak az arcomra és könnyeket a szemembe. Nagyon fog hiányozni nekünk.”

 

 

Alec John Such Richie Sambora egy korábbi együttesében, a The Message-ben volt basszusgitáros, mielőtt a Bon Jovihoz csatlakozott, ahol 1994-es távozásáig maradt. „Amikor 43 éves lettem, kezdtem kiégni – mondta 2000-ben a The Asbury Park Pressnek. – Már munkának éreztem, nem szórakozásnak, és én nem akartam dolgozni.” Utoljára akkor lépett fel a bandával, amikor a Bon Jovit 2018-ban beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Such magyar származású édesapja korán meghalt, az édesanyjával ezért még közelebb álltak egymáshoz. „Édesanyám mindig velünk jött a turnékra, így bárhová el tudott utazni a világban. Nem volt túlságosan boldog, amikor visszavonultam.” Apja után viszont a zenész megőrzött egy cimbalmot, amelyet apai nagyapja kézzel készített, és amelyen az apja játszani is tudott.

Alec John Such 70 éves volt. Nyugodjon békében!

Megosztás