A Sabaton-gitáros Tommy Johansson saját zenekara az elmaradt fesztiválok és a turnékat lemondani kényszerülő zenekarok személyzete előtti tisztelgésként írt dalt Metal United címmel.

Majestica

Tavaly év végén, a pandémia kellős közepén jelentkezett egy különleges karácsonyi albummal a svéd Majestica, amiről már többször írtunk. A debütáló ’Above The Sky’-jal együtt ez is hatalmas sikert aratott a közönség körében, de amikor eljött az idő, hogy élőben is bemutassák a nótákat, akkor ütött be a lezárás és lehetetlenné tette a turnét. De nemcsak a turnék maradtak el, immár két egymást követő évben nélkülözniük kellett a metálrajongóknak világszerte a nyári fesztiválokat is, amelyek a metál dobogó szívét jelentik, nem beszélve arról, hogy ez a fő bevételi forrása mindazoknak a nagyszerű embereknek, akik a rendezvények lebonyolítását segítik. Ezekben az időkben minden eddiginél jobban össze kell fognia a metálközösségnek, a Majestica legújabb kislemeze, a Metal United és az ahhoz készült videó egy igazi metálhimnusz és a szolidaritás kinyilvánítása a rajongók és a stábtagok felé egyaránt.


A zenekar így magyarázta a dal születését: „A fesztiválokon és a turnézó bandák mellett dolgozó embereknek nehéz évük volt, akárcsak mindannyiunknak. De sokuknak, akik olyan keményen dolgoznak azért, hogy mi, zenészek színpadra léphessünk, gondot okozott új munkát találni, és ezek nélkül a keményen dolgozó emberek nélkül nem tudnánk megvalósítani az álmainkat. És mivel imádunk fesztiválokon játszani – és fesztiválokra járni –, egy olyan fontos dologról maradtunk le, ami nagyon sokat jelent számunkra. Így a legkevesebb, amit megtehetünk, hogy tisztelgünk ezen tisztességesen dolgozó emberek előtt azzal, hogy írunk egy dalt nekik. Ez egy vidám, felemelő dal ír hatásokkal a reményről, hogy minden visszatér a normális kerékvágásba, egy dallamos, pörgős heavy metal nóta igen fontos üzenettel.”

A zenekar – jelen állás szerint – a tavaly megjelent karácsonyi lemezét egy látványos karácsonyi show-val megtámogatott turné keretén belül mutatja be Európában. Hozzánk legközelebb december 22-én, Bécsben lépnek fel.

Majestica - Metal United

Megosztás