A finn folk metal csapat és a német pagan metal legenda a ’Majestic European Tour 2021’ nevű sorozat keretein belül egyesítik erejüket, mely turnénak hazai állomása is lesz októberben.

Korpiklaani

A Korpiklaani őszi turnéján a februárban megjelent ’Jylhä’ című lemezét mutatja be. A sorozat különlegessége, hogy Jonne Järvelä frontembert kétszer is láthatjuk majd a színpadon, méghozzá először Jonne nevű projektjével, amelyben az énekes mellett Samuli Mikkonen (Korpiklaani) dobol, Jesper Anastasiadis (Turisas) basszusgitározik és Dimitri Keiski gitározik. A különleges leosztásról így nyilatkozott az énekes: „Végre megadta az Isten, hogy ismét útra kelhessünk, ezért nem bánom, hogy minden nap kétszer kell szerepelnem. Az estéket a Jonne nevű szólócsapatommal kezdjük, amely akusztikus felállással nyomul, majd a Korpiklaanival zárjuk a bulit, szóval nagyszerű lesz. Találkozunk ott, és szórakozzunk egy nagyot! Béke, szeretet, folk és metál!”

 

 

A sorozat másik főzenekara a 20 éves jubileumát ünneplő Equilibrium, akiknek műsorában helyet kapnak a 2019-es ’Renegades’ dalai is a régi közönségkedvenceken kívül. A turnéra való felkészülés mellett a csapat azon dolgozik, hogy ismét kiadják 2008-as ’Sagas’ című lemezüket.

A fent említett három zenekaron kívül az orosz folk / ambient banda, a Nytt Land színesíti az estéket sötét, rituális és sámáni zenéjével. A Korpiklaani, az Equilibrium, a Jonne és a Nytt Land közös műsora 2021. október 24-én lesz látható a Barba Negra színpadán.

Korpiklaani Equilibrium Flyer 2021

Megosztás