A holland Iron Maiden tribute zenekar idén novemberre halasztotta tavaly elmaradt turnéját és jó hír, hogy a tervek szerint Budapest mellett Esztergomban is fellépnek.

Maiden uniteD

Az igazi Iron Maiden az eredeti tervek szerint idén nyáron fellép Budapesten, de várhatóan ugyanaz lesz a sorsa, mint a ma bejelentett Judas Priest-koncertnek. Ha így is lesz, mi akkor sem maradunk Maiden-nóták nélkül, ugyanis a Maiden uniteD nevű formáció, akik akusztikus előadásban tolják a „Vasszűz” nótáit, a tavaly elmaradt turnéjukat idén őszre rakták át. A tavalyi koncepció szerint a ’Powerslave’ lemezre helyezik a fő hangsúlyt, de természetesen a többi album klasszikus nótái sem maradhatnak ki. Az előzenekar sem változott, a Sinbreed új énekesének, Nick Hollemannak másik csapata, a Powerized lesz a bemelegítő. Az előadássorozaton Magyarország két helyszínnel is képviselteti magát, november 8-án Esztergomban, a Sportalsóban lépnek föl, másnap pedig Budapesten, az Instantban.


A bandának június 4-én jelenik meg tripla koncertlemeze ’Sailors Of The Sky – Live In Europe’ címmel, melyen nemcsak a Gamma Ray énekese, Frank Beck vendégszerepel, de Baumann Eszter Anna, az Ann My Guard énekesnője is.

A ’Sailors Of The Sky – Live In Europe’ dallistája:

CD1: ’To Ride The Storm’

01. Intro
02. Empire Of The Clouds Part 1
03. Aces High
04. Strange World
05. Empire Of The Clouds Part 2
06. Charlotte The Harlot
07. 2 MinutesTto Midnight

CD2: ’Groundlings Cheered’

01. Children Of The Damned
02. Futureal
03. Empire Of The Clouds Part 3
04. The Trooper
05. The Evil That Men Do
06. 22 Acacia Avenue

CD3: ’A Shadow On The Hill’

01. Empire Of The Clouds Part 4
02. Die With Your Boots On
03. Wasted Years

Maiden uniteD - Sailors Of The Sky

Megosztás