Bruce Dickinson azt nyilatkozta, hogy az Iron Maiden tervei között szerepel egy olyan turné, amelyen teljes egészében előadják 82 perces új albumukat, a ’Senjutsu’-t.

“A tervünk nem titok, már többször szóba került, hogy egyszer talán az egész ‘Senjutsu‘-t letoljuk elejétől a végéig, de nem mostanában. Az egész banda úgy van vele, hogy ez olyasmi, amit a rajongók kemény magja valószínűleg imádni fog, míg mások azt mondják majd, hogy nem kíváncsiak rá. Szóval a válasz az, hogy ez csak kisebb helyszíneken lehetséges, ahol a kemény mag biztosítja a telt házat, mert ez valóban a zenerajongóknak szól.”

 

 

Bruce Dickinson gyorsan tisztázta is, hogy a ’Legacy Of The Beast Tour ’22’ – amely a tervek szerint május végén indul Zágrábban, és június 7-én ér Magyarországra – ismét elsősorban a rajongók kedvenceit tartalmazó, teljes zenei pályafutást átfogó műsort tervez.
“Ezen a turnén az emberek mind azért fizetnek, hogy láthassák a ‘Legacy Of The Beast’-show-t, Spitfire vadászrepülőkkel, lángszórókkal, Icarusszal és mindennel, ami ehhez tartozik, és mindezt meg is fogják kapni. Az első három szám viszont valószínűleg a ’Senjutsu’ első három dala lesz, ezeket már mindenkinek ismernie kell, a Senjutsu amúgy is egy nagyszerű nyitódal a drámaiságával. Ha ez megvan, akkor visszatérünk a ‘Legacy’ világába, de szerintem a The Writing On The Wall egy fantasztikus közönségdal lesz.”

Arra a tényre, hogy a Maiden feldühített jó néhány rajongót a 2006-os turnén azzal, hogy végighallgattatták velük a zenekar akkor új, 75 perces ’A Matter Of Life And Death’ albumát, megtagadva a közönségtől a legnagyobb slágereket, amikért jöttek, Bruce azt mondta: “Senkinek sem kell jegyet vennie. Ha valaki nem akar látni minket egy teljes új albumot végigjátszani, akkor ne vegyen jegyet, ez ilyen egyszerű, úgyhogy ne panaszkodjon senki!”

Megosztás