A napokban nyilvánosságra hozták, hogy idén ki került be a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Nagy meglepetésre az Iron Maiden kimaradt, ezt pedig többen nem hagyták szó nélkül.

Gene Simmons

A Foo Fighters, a The Go-Go’s, Jay-Z, Carole King, Todd Rundgren és Tina Turner került be idén a Rock And Roll Hall Of Fame-be. LL Cool J, Billy Preston és Randy Rhoads különleges, zenei kiválóság díjat nyert, a Kraftwerk, Gil Scott Heron, Charley Patton, valamint a Sussex Records alapítója, Clarence Avant pedig más egyéb elismerésekben részesült. Randy Rhoads munkásságának elismerését sokan üdvözölték, Ozzy Osbourne a következőképpen kommentálta a bizottság döntését: „Nagyon boldog vagyok, hogy Randy zsenialitását – amit mindannyian láttunk már a kezdetektől fogva – végre elismerik, és megkapja, ami jár neki. Bárcsak itt lehetne személyesen, hogy átvehesse a díjat és együtt ünnepelhessünk. Igazán nagyszerű, hogy Randy családja, barátai és rajongói láthatják azt, hogy ilyen módon elismerik munkásságát.”

 

 

A szavazásban ezúttal is egy több mint ezerfős szakmai zsűri vett részt, valamint a rajongók, akiknek idei választottja, Tina Turner automatikusan bekerült a dicsőségcsarnokba. A Judas Priest és Motörhead után azonban ismét elismerés nélkül maradt egy jelentős rockintézmény, ezúttal az Iron Maiden, ezt pedig sokan nem hagyták szó nélkül. „A Rock And Roll Hall Of Fame egy kamu, amiért nem iktatták be a Maident. Undorító!”– mondta Gene Simmons. Zenésztársa, Paul Stanley még hetekkel ezelőtt így nyilatkozott: „Függetlenül attól, hogy számít-e nekik, vagy sem, az, hogy a Maiden nincs benne a Rock And Roll Hall Of Fame-ben, az egyszerűen őrület, a bizottságnak be kell őket iktatnia. Hozzájárultak egy egész műfaj megteremtéséhez, mi mást kellene még tenniük?”

A Rock And Roll Hall Of Fame vezérigazgatója, Greg Harris így magyarázta a Maiden lemaradását az elismerésről: „Mi a rock and roll összes formáját ünnepeljük. Jelöltük az Iron Maident, a Judas Priestet, a Def Leppardot pedig be is iktattuk. A nevezettek több mint nyolcvan százaléka idővel bekerül, szóval tényleg azon múlik az egész, hogy jelöljük őket folyamatosan, bocsássuk szavazásra, majd pedig döntsön a zsűri. Ahhoz kétség sem férhet, hogy ezek elképesztő zenekarok, teljes mértékben megérdemlik a jelölést, megérdemlik, hogy fontolóra vegyük a beiktatásukat. Ezúttal a szavazólapon tizenhat előadó szerepelt, egyszerűen nem juthat be mindenki, úgyhogy ebben az évben ez a hat győzött. Kíváncsian várjuk, mit hoz a következő év.”

Megosztás