Ha olyan energikus és sodró lendületű Liquid Tension Experiment-dalra vágysz, mint a Paradigm Shift vagy az Acid Rain, akkor neked a Hypersonic nyerő választás lesz.

A 2020-as év egyik legnagyobb ajándéka a progresszív zenék kedvelőinek, hogy az elmúlt nyáron ismét együtt dolgozott Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo, The Neal Morse Band), John Petrucci (Dream Theater), Jordan Rudess (Dream Theater) és Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel). Az új albumra több mint két évtizede várnak a rajongók, a ‘Liquid Tension Experiment 3’ megjelenése végül gyártási hiba következtében április 16-ra csúszott. A kvartett folytatja a hagyományait, a lemezen található nyolc dalból csak négy előre megkomponált új zenekari mű, két tétel duett, egy improvizáció, egy pedig feldolgozás.

 

 

A The Passage Of Time és a Beating The Odds után megérkezett a korong nyitódala, a Hypersonic. John Petrucci így mesélt az új kislemezről: „Ahogy együtt raktuk össze az albumot, mindannyian azt éreztük, hogy kellene egy olyan mű, amely váltásokkal teli, gyors és megvan benne az az őrült energia, mint a Paradigm Shiftben az első LTE-lemezről, vagy épp az Acid Rainben a másodikról. Valami, ami igazán kemény és tele van energiával. Ez a dal határozottan elérte ezt a célt.”

Megosztás