A Metallica gitárosa, Kirk Hammett instrumentális szólóanyaggal jelentkezett, ami a múlt szombati Record Store Dayen debütált. Aki a ’Portals’ vinyl kiadásáról lemaradt, májusban beszerezheti CD-n a négyszámos EP-t.

Kirk Hammett

Kirk Hammett és a Metallica neve a hosszú évek sora alatt összenőtt, de a gitáros most mégis egy önálló kiadvánnyal jelentkezett. Az EP koncepciójáról így nyilatkozott: „Kezdetben, még mielőtt felmerült volna bennem a szóló EP ötlete, az inspirált, hogy olyan, filmzeneszerű dalokat szeretnék készíteni, amelyek jók lettek volna a The Kirk Hammett Collection múzeumi bemutatójához, még 2017-ben. A zene a háttérben, loopként szólalt volna meg, miközben az emberek végigsétáltak a kiállításon. Az egyik este leültem egy ötlettel, és mire észbe kaptam, már szinte teljesen kész volt a Maiden And The Monster, és sokkal jobban szólt, mint gondoltam volna. Sokkal több volt, mint háttérzene, összetettebb és hangulatosabb. Miután erre rájöttem, kezdett érlelődni az ötlet, hogy egy kisebb szólókiadványt készítsek. A ’Portals’ eredeti koncepciója ezzel az egy dallal kezdődött. Erre az EP-re nagy hatással volt a klasszikus zene, a horrorfilmek, azok filmzenéje és talán egy kis Ennio Morricone. Azt akartam, hogy évtizedeken átívelően érintse az összes horrort, amit szeretek. A sors úgy hozta, hogy amikor az ’S&M2’-n dolgozva találkoztam Edwin Outwaterrel, rögtön egymásra találtunk. Ő is nagyon szerette a horrorfilmeket, és nem csak úgy mellékesen, ismerte is azokat, és mindkettőnk számára nyilvánvaló volt, hogy együtt kell dolgoznunk ezen a projekten is.”

 

 

Ebből az ötletből született meg a ’Portals’, ami Kirk Hammett első önálló kiadványa. Az EP fizikai formában az április 23-i Record Store Dayen jelent meg kék vinylen, ám ezt pillanatok alatt elkapkodták, aki lemaradt, később a Metallica webshopjában szerezheti be CD-n. A megjelenést a High Plains Drifter klipjével népszerűsítette a gitáros a YouTube-on, a vinyl fogyásából ítélve sikeresen.

’Portals’ dallista:

01. Maiden And The Monster
02. The Jinn
03. High Plains Drifter
04. The Incantation

Kirk Hammett - Portals

Megosztás