fbpx

Pat Mastelotto és felesége különleges albummal rukkol elő február 14-én. A King Crimson dalainak romantikus oldalát igyekeznek kidomborítani.

Pat Deborah Mastelotto

Pat és Deborah MastelottoA Romantic’s Guide to King Crimson’ címmel egy tizenkét dalból álló albummal rukkol elő Bálint-napra. A lemezen újragondolt King Crimson-dalokat fogunk hallani, olyanokat, mint a MoonchildSleeplessExilesHeartbeatMatte KudasaiPeace vagy az Elephant Talk. Az anyag Mastelotto Bandcamp-oldalán lesz elérhető február 14-től.

Hogy milyen felfogásban halljuk a Crimson dalait, arról Deborah, a dobos felesége mesélt: „Vicc, hogy egy King Crimson-koncert szünetében nem látunk kígyózó sorokat a női WC előtt. Mert a Crimson zenéje hangos, sodró lendületű, érdes, ugyanakkor varázslatos és melodikus, a valaha megírt legcsodásabb dalszövegekkel. Ezzel a lemezzel az volt a célunk, hogy feltárjuk a zenekarnak ezt a finom oldalát és bemutassuk a King Crimsont egy másfajta közönségnek. Az albumon például a TOAPP (Three of a Perfect Pair Music Masters Camp) formáció tagjai is közreműködnek. Ők is nagy rajongói a Crimsonnak, csodás volt velük együtt megtapasztalni a Crimson zenei világát és közösen teljesen más szemszögből közelítettünk rá a dalokra, ezt nemsokára hallhatjátok ti is!”

A lemezen még 2019-ben kezdtek el dolgozni Pat Mastelotto saját texasi stúdiójában, a már említett TOAPP formáció mellett a Houstoni Szimfonikusok néhány tagját is bevonták a munkálatokba. A járvány miatt volt idejük kényelmesen befejezni az anyagot, Pat mindössze egy koncertet játszott le Japánban, Nagoyában, azt is a Stickmennel, amit ki is adtak lemezen ’Owari’ címmel.

A The Mastelottos lemezének dallistája a következő:

01. Two Hands
02. Matte Kudasai
03. Heartbeat
04. Moonchild
05. Inner Garden
06. One Time (Eyes Wide Open)
07. Peace
08. Book Of Saturday
09. Exiles
10. Elephant Talk
11. People
12. Sleepless


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás