A hetvenes évek kultikus brit progresszív rock csapata már négy évtizede feloszlott, most a járvány okozta bezártság őket is összehozta egy kis távzenélésre. Igaz, csak egy dalra.

Gentle Giant 2020

Az 1980-as feloszlás óta most jött össze először a Gentle Giant teljes legénysége újra zenélni, bár a zenekar egyes tagjai időnként korábban is örömzenéltek együtt. Most azonban, ha egy dal erejéig is, de összeállt a teljes tagság, vagyis a három Shulman testvér, Derek, Phil és Ray, továbbá Gary Green, Kerry Minnear, John Weathers és Malcolm Mortimore. Kaptak egy kis erősítést is, hiszen beszállt Jakko Jakszyk (King Crimson), Billy Sherwood (Yes), Lee Pomeroy (ELO/Steve Hackett), Dan Reed (Dan Reed Network), Richard Hilton (Chic) és Mikey Heppner. A felvételhez rajongók is csatlakoztak szerte a világból.

A klipet Derek Shulman fia, Noah rendezte össze, aki így beszélt erről a kivételes alkalomról: „Ez a borzasztó világjárvány beragasztott minket otthonainkba. Úgy gondoltam, itt az idő, hogy egy csipetnyi jót szórjunk szét a világban azzal, hogy megünnepeljük a Gentle Giant iránti rajongásunkat. Az évek során sokszor elcsodálkoztam, hogy mennyi ember játszott Gentle Giantot a saját felfogásában. Ez adta az ötletet, hogy összehozzam őket egy dal erejéig.”

Hallgasd meg a Gentle Giant 1974-es ’The Power And The Glory’ albumáról a Proclamationt 2020-as változatban!


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás