Július 9-én végre megrendezik a Lovely Days Fesztivált a kismartoni Esterházy-kastély parkjában, ahová 2016-ban költözött a rendezvény. A fellépők között olyan nagy nevek is vannak, mint a Deep Purple, a Uriah Heep, a The Sweet és John Cale.

A 2006 óta működő ausztriai fesztivál az elmúlt két évben kényszerszünetet tartott a járvány miatt, csakúgy, mint a többi hasonló esemény. A ‘Lovely Days Festival 2022’ előadói majdnem ugyanazok, mint a két évvel ezelőtt meghirdetett programban, az egyetlen különbség, hogy Dweezil Zappa gitáros, a néhai Frank Zappa fia végül kimaradt a névsorból. A fesztivált az osztrák Rudi Treiber és bandája nyitja, őket követi a szintén osztrák Monti Beton formáció, akikhez Johann K. is csatlakozik. Őt régebben Hans Kranklként ismerhette a világ, amikor pl. a Rapid Wien, az FC Barcelona vagy épp az osztrák labdarúgó válogatott csatáraként rohangált a focipályán, mára jelentős zenei karriert mondhat magának hazájában. Fellép továbbá a Los Angeles-i The Doors Alive tribute zenekar, akiket a világ egyik legjobb The Doors covercsapatának tartanak.
A headliner mezőnyben ott lesz a veterán John Cale, a Velvet Underground alapítója, aki a múlt hónapban betöltötte 80. életévét, színpadra áll a legendás The Sweet is, amelynek már csak egyetlen eredeti tagja él Andy Scott gitáros személyében. A Uriah Heep 53 éve folyamatosan nyomja dallamos hard rockját, az idén 75 éves Mick Box gitáros vezetésével új albumon dolgoznak. A fő attrakció a Deep Purple, ők tavaly novemberben adták ki első, teljes egészében feldolgozásokat tartalmazó albumukat ’Turning To Crime’ címmel. Annyi változás történt a házuk táján, hogy idén Steve Morse gitáros nem tud velük koncertezni családi okok miatt, helyette Simon McBride pengeti a hangszert, akit jól ismerhetünk Don Airey bandájából, és Ian Gillan társa is volt az énekes legutóbbi szólóturnéján.

 

 

A fesztiválra az OETICKET portálon válthatunk belépőt.

Megosztás