Don Airey, a Deep Purple billentyűse koncertlemezzel jelentkezik, az igen veretes életműből válogatta össze kedvenc dalait, megspékelve pár szólólemezes nótával.

Don Airey

Don Airey-nek, a Deep Purple billentyűsének sikerült az, amire azt mondták, lehetetlen: a legendás alapító tagot, Jon Lordot pótolta a zenekarban, 2002 óta már a legvaskalaposabb rajongók is elfogadták őt. Don hihetetlen karrierje során együtt játszott – legalább lemezeken – Ozzytól kezdve a Michael Schenker Groupon keresztül, a két nagyszerű Rainbow-album és a Whitesnake ’1987’ albumának összes billentyűs témáin át a Judas PriestPainkiller’ és ’Nostradamus’ lemezeinek, valamint Gary Moore albumainak feljátszásáig. De Garyvel együtt zenélt például a Colosseum II lemezein is.

 

 

A koncertlemezt a hamburgi Fabrik színpadán rögzítették még 2017. március 14-én, ez ugyanaz a koncertfelvétel, melynek részleteit már korábban hallhatták a rajongók, a ’One Of A Kind’ japán kiadásán két szólódal (Shooting Star, The Way I Feel Inside), az európai kiadás bónuszlemezén négy feldolgozás (Pictures Of Home, Since You Been Gone, I Surrender, Still Got The Blues) szerepelt. A most megjelenő teljes műsor Don kedvenc dalainak válogatása az egyedülálló karrierből, a felvételkor Don mellett Carl Sentance énekes (a Nazareth jelenlegi frontembere), Jon Finnigan dobos, Laurence Cottle bőgős és Simon McBride gitáros – akinek szintén 2021-ben jelenik meg szólóalbuma az earMUSIC-nál – voltak a zenésztársak.

A 2 CD-s digipack kiadvány február 26-án jelenik meg, ez lesz Don Airey első élő albuma szólóelőadóként.

A ’Live In Hamburg’ dallistája:

CD1:

01. Nuclear Attack (Gary Moore)
02. Pictures Of Home (Deep Purple)
03. Shooting Star
04. I Surrender (Rainbow)
05. Still Got The Blues (Gary Moore)
06. Desperado (Colosseum II)
07. The Way I Feel Inside
08. Lost Boys
09. Is This Love? (Whitesnake)

CD2:

01. Child In Time (Deep Purple)
02. Difficult To Cure (Rainbow)
03. All Night Long (Rainbow)
04. Lost In Hollywood (Rainbow)
05. Hush (Deep Purple)
06. Since You Been Gone (Rainbow)
07. Black Night (Deep Purple)

Don Airey - Live In Hamburg

 

Megosztás