Nem unatkozik a pandémia alatt a The 69 Eyes frontembere, aki sok projektbe fogott bele, most például egy Jefferson Airplane-dalt dolgozott fel, méghozzá nem kisebb névvel, mint Billy Idol hű társával, a gitárvirtuóz Steve Stevensszel.

Jyrki 69

Pokoli jó éve van Jyrki 69-nak, a metálszcéna egy legfelismerhetőbb hangú énekesének, akinek mély énekhangja világszerte ismertté tette a The 69 Eyest. A sort egy gyilkos új albummal, a ’Seven Year Itch’-csel indította, melyet The 69 Cats nevű gothabilly projektjével adott ki, amiben Danny B. Harvey gitáros, a The Damned zenésze, valamint Rat Scabies és a Nekromantix vezetője, Kim Nekroman közreműködött. Ezen kívül ebben a hónapban érkezik a német indusztriális zene úttörőjével, Jürgen Englerrel való együttműködésének eredménye, a The Neon Judgment nevű projekt első dala, egy Die Krupps-feldolgozás, a Chinese Black, most pedig itt egy újabb projekt, méghozzá a Jefferson Airplane klasszikusának, a White Rabbitnek a sötét és lenyűgöző feldolgozása, amit Steve Stevensszel hozott össze, aki elsősorban Billy Idollal való munkájáról ismert.

 

 

„Ezt még sosem említettem korábban, de hatalmas Jefferson Airplane rajongó vagyok – mondta Jyrki 69. – Grace Slick egy csodálatos ember, a Jefferson Airplane pedig egyike azon zenekaroknak, akiknek az albumait rendszeresen hallgatom. Nagyon izgatottan vártam, hogy felvegyük ennek a rock klasszikusnak a feldolgozását, amit pszichedelikus gótikus rockba fordítottunk kedvenc gitárosommal, Steve Stevensszel. Üdvözöllek benneteket rock and roll csodaországban!”

Megosztás