Bár Neal Schon korábban határozottan azt állította, nem lesz több Journey-lemez, mert a lecsökkent eladásokból nem jön vissza a stúdióidő ára sem, úgy látszik, a koronavírus ezt is felülírta. Továbbra is érvényes a mondás: Soha ne mondd, hogy soha!

Journey 2020

A Journey legutolsó stúdióalbuma, az ‘Eclipse’ 2011 májusában jelent meg. A Walmart exkluzív kiadás a Billboard 200-as albumlistáján a 13. helyen startolt, nyolc hellyel alacsonyabban, mint az azt megelőző 2008-as ‘Revelation’, amely eljutott a Billboard toplistájának első helyéig is. Neal Schon gitáros, a zenekar vezetője akkor azt mondta, nem csinálnak több lemezt, inkább csak koncerteznek a régi dalokkal, mert a stúdióidő ára sem jön vissza a lecsökkent eladásokból.

 

 

Márciusban még attól volt hangos a sajtó, hogy kirúgták a „klasszikus felállás” két tagját, Steve Smith dobost és Ross Valory basszusgitárost, akikkel az anyagiakon vesztek össze. Aztán múlt hónapban Schon bejelentette, hogy Randy Jackson basszer és Narada Michael Walden dobos lettek a csapat új tagjai, valamint egy hatodik tag, Jason Derlatka billentyűs-énekes csatlakozását is megerősítették. Az új tagok egy karanténvideóban mutatkoztak be Schon, Jonathan Cain billentyűs és Arnel Pineda énekes oldalán.

Most Schon Instagram-posztja keltett figyelmet, amelyben otthoni stúdiójában gitározik és a következőt üzeni: „A stúdióban voltam, és kezd formát ölteni egy Journey-album.”

Epedve várjuk!

 

Megosztás