Joe Bonamassa a nagy sikerű ‘Blues Deluxe’ album megjelenésének 20. évfordulójára kiadja a folytatást, amely javarészt ismét tisztelgés a nagy elődök dalainak újraértelmezésével.

1993. augusztus 26-án jelent meg Joe Bonamassa 3. albuma, amelyet eredetileg nem is sorlemeznek szántak, azonban olyan kiválóan sikerült, hogy mégis megkapta a stúdióanyagoknak kijáró támogatást. Jó döntés volt, a ‘Blues Deluxe’ 8. helyet ért el a Billboard blues albumlistáján. Az albumcím ihletője az azonos című dal volt a Jeff Beck Group 1968-as debütáló korongjáról, amelynek szerzője Jeff Beck és Rod Stewart.

 

 

A Blues Deluxe Vol. 2’ október 6-án jelenik meg a Mascot Label Group gondozásában, a kiadványról így nyilatkozott Joe: “Ha 20 évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy a karrierem megéri ennek a lemeznek a 20. évfordulóját, biztosan kinevetem. A Blues Deluxe volt az utolsó esélyem, miután két kiadó és az ügynököm is beintett. Ekkor jött el a pillanat, hogy Roy Weisman, a menedzserem “all int” játsszon, visszamentünk a stúdióba és felvettük az anyagot, amelyről azt reméltük, hogy talán meghatározhatja a pályafutásom jövőbeli irányát.
A ‘Blues Deluxe Vol. 2’ produceri feladataira Josh Smith barátomat kértem fel azzal, hogy készítsen egy albumot, amely a jubileumi kiadás méltó kísérője lesz, és megmutatja, hogyan fejlődtem az elmúlt 20 év alatt. Jelentős a kontraszt egy szemtelen 26 éves gitáros és egy befutott 46 éves között. Vajon még mindig ugyanaz a tűz ég bennem, mint régen? Vajon még mindig tiszta szívből játszom? Elég jó vagyok egyáltalán ahhoz, hogy újra tisztelegjek a hőseim előtt? A válasz valahol ebben az albumban rejlik.”

Josh Smith produceri hozzáállása a következő volt: “Amikor Joe felkért, azonnal tudtam, hogy mit akarok elérni. Azt akartam, hogy a rajongók azt a teljesen természetes, felszabadult Joe-t hallják, akit én olyankor, amikor csak hülyéskedünk és gitározunk. Tényleg elkapta a pillanatot, érezte, hogy mennyire mellette állunk, és tényleg beleadott apait-anyait.”
Az I Want To Shout About It után újabb előzetest adtak ki a lemezről, amely Bobby “Blue” Bland 1974-es Twenty-Four Hour Blues című klasszikusának újraértelmezése, ez Bonamassa egyik kedvenc albumán, a ‘Dreamer’-en szerepel. Az új verziót Josh így értékelte: “Az outro gitárszóló elképesztő! Élőben vettük fel és olyan mélyről jövő hangzás van benne, amit valószínűleg még sosem hallottunk Joe-tól. A zenekar abszolút egyben volt, Calvin Turner pedig olyan hangszerelést hozott össze, amire elmondhatatlanul büszke vagyok.”
A ‘Blues Deluxe Vol. 2’ már hazai forgalmazóknál is előrendelhető CD és kék vinyl formátumban.

Blues Deluxe Vol. 2 dallista:

01. Twenty-Four Hour Blues
02. It’s Hard But It’s Fair
03. Well, I Done Got Over It
04. I Want To Shout About It
05. Win-O
06. Hope You Realize It (Goodbye Again)
07. Lazy Poker Blues
08. You Sure Drive A Hard Bargain
09. The Truth Hurts (feat. Kirk Fletcher & Josh Smith)
10. Is It Safe To Go Home

Megosztás