Az Iron Maiden énekese pár napja lemondta történetmesélős turnéjának utolsó két állomását. Most kiderült, hogy két oltása ellenére Bruce is megfertőződött a koronavírussal. Ennek ellenére állítja, szükség van az oltásra.

Bruce Dickinson

Múlt héten Bruce Dickinson hirtelen elhalasztotta történetmesélős turnéjának utolsó két brit dátumát, mert a közvetlen környezetében valakinek pozitív lett a Covid-19 tesztje. Az Iron Maiden frontembere hazatért, hogy a kormány irányelveinek megfelelően 10 napra karanténba vonuljon, ahol eleinte unatkozott, később viszont megfázás tüneteit érezte magán. Bruce elmondta, hogy elvégeztette a gyorstesztet és az pozitív lett. „Tüsszögtem kicsit, pár napig fásultnak éreztem magam, mintha influenzás lennék, és kész. Ennyi volt, pedig 63 éves vagyok. Jóformán semmi kétségem afelől, hogy ha nem kaptam volna meg a védőoltást, komoly bajban lennék.”

 

 

A zenekar jövő júniusban Európa-turnéra indul, és Dickinson azt mondta, már nagyon várja, hogy újra közönség elé álljon. Bár ő személy szerint nem hiszi, hogy a koncertekre járó rajongóknak kötelező lenne beoltatniuk magukat, szerinte ez személyes döntés kérdése kellene legyen. „Úgy gondolom, hogy az emberek egyszerűen rosszul teszik, ha nem mennek el és nem oltatják be magukat kétszeresen, amilyen gyorsan csak lehet. Nem azért, hogy koncertekre járhassanak, hanem a saját egészségük érdekében. Még ha megkaptad is a dupla oltást, akkor is elkaphatod a koronavírust és továbbadhatod más embereknek, akik esetleg nem voltak beoltva, és ők akár bele is halhatnak. De a halál ellen nem lehet törvényt hozni. Sok olyan dolog van a világon, ami embereket öl meg, és ezek sajnálatosak, de nem törvénytelenek. A rák sok embert öl meg, a szívroham és az elhízás is sok embert öl meg és a maláriának is van minden évben egy rakás áldozata… Valószínűleg most már ezzel is együtt kell élnünk. És ha már együtt kell élnünk vele, akkor oltassuk be magunkat ellene!”

Ami a saját esetét illeti, úgy véli, sokkal rosszabbul is járhatott volna, ha nem oltják be. „Azt hittem, hogy megfáztam, aztán kiderült, hogy ez nem megfázás. Szóval, ha be vagy oltva, ennyi a kellemetlenség. A legnagyobb probléma az, hogy otthon kell maradnod, hogy ne add tovább másnak, aki esetleg továbbadja valakinek, aki valóban veszélyeztetett.”

Megosztás