A koronavírus miatt csak jövőre jelenik meg az új album, cserébe viszont a szokásosnál hosszabb és agresszívabb lesz.

Anthrax 2020

Scott Ian, a banda gitárosa egy interjúban mesélt a 2016-os ’For All Kings’ folytatásának állapotáról. „Tavaly kezdtük el írni az új Anthrax-album anyagát, természetesen mindentudó kristálygömb nélkül nem láthattuk, mi fog történni a világban, de azzal a szándékkal ültünk neki, hogy idén elkészüljön a lemez – mondta a gitáros. – Nyilvánvaló, hogy ez nem így lesz, még mindig írjuk, még mindig dolgozunk rajta. A COVID betett a terveinknek, mert nem tudtunk csak úgy összejönni jammelni, amikor csak akartunk, az utazás eléggé nehézkessé vált. Tehát továbbra is – lassan, de biztosan – dolgozunk az új anyagon. Ha már így alakult, legalább több időnk maradt rá és így több anyaggal tudunk előrukkolni.”

 

 

„Soha nem voltunk olyan zenekar, aki írt mondjuk 30 dalt és csak a legjobb 10-et választotta ki a korongra, ilyet sosem tettünk. – folytatta. – A valaha volt legtöbb talán kettővel volt több, mint amennyire szükségünk volt a lemezhez. Ezúttal viszont talán 15 dal is elkészül, mert ilyen sok idő áll a rendelkezésünkre. Az biztos, hogy olyan nem lesz, hogy »Ez a 10 megy a lemezre, a többivel meg ki tudja, mi lesz.« Van egy olyan érzésem, hogy most több dal, talán 15 szám is lesz a nagylemezen. De ha rajtam múlik, nem adunk ki dupla albumot, mert az micsoda pazarlás lenne. De tetszik az a tény, hogy annyi remek anyagunk lesz. Korábban már mondtam, hogy addig nem akarok lemezt kiadni, amíg nem tudunk koncertezni. Kiadni egy lemezt a vákuumba, annak semmi értelme. És nem fogok hozzánk méltatlan koncerteket sem adni. Tehát türelmesnek kell lennünk, mindenkinek türelmesnek kell lennie. Alig várjuk, hogy újra koncertezhessünk. Azt hiszem ez volt a leghosszabb koncertmentes időszakunk. A legutóbbi bulink tavaly november 15-én volt.”

Arra a kérdésre, hogy van-e valami sajátos hangulata az új daloknak, Sott annyit reagált: „Igen. Olyan, amilyenek mi vagyunk. Ha valamit mondanom kell az új lemezről, sokkal riffesebb az album.”

„Azt hiszem, az utolsó két lemezen bizonyítottuk a magunk számára, hogy bizonyos stílusú Anthrax-dalok írásában egész jók vagyunk, most csinálunk egy balkanyart, mert nem akarjuk ismét ugyanazt írni – magyarázta. – Szóval, úgy gondolom, ez a lemez riffekben gazdagabb lesz, talán kevésbé lineráris és minden bizonnyal gyorsabb.”

A tavalyi Download fesztiválon Charlie Benante dobos elmondta, hogy a rajongók meglepetésekre számíthatnak a következő Anthrax albumon. „Lesz néhány extrém dolog ezen a lemezen.” Egy ausztrál podcastnek pedig azt nyilatkozta, hogy „az Anthrax zenéje kicsit agresszívabb stílusúvá alakul.” 

Megosztás