A progresszív rock szupercsapat harmadik dalát, a Looking For The Lightot Mike Portnoy énekli. Ám nemcsak ezért érdemes odafigyelni a klipre, hanem mert a benne szereplő verzió eltér a lemezen található változattól.

Transatlantic

A Transatlantic új lemeze, a ‘The Absolute Universe’ zenei anyaga kétféle verzióban készült el. Bármennyire is úgy látszik, de a sima CD nem csupán a rövidebb változata a dupla lemezesnek. Mindkét esetben különböző verziókat, és még új felvételeket is hallhatunk majd. Mindegyikhez friss szövegeket írtunk, és más emberek énekelnek a sima CD-n, mint ugyanannál a dalnál a dupla CD esetében” – magyarázta Mike Portnoy.

 

 

Eddig a ‘Breath Of Life’ névre keresztelt rövidebb verzióról megismerhettük a Reaching For The Skyt, majd a ‘Forevermore’nevű 90 perces változatról jött a The World We Used To Know, a folytatásban a mindkettőn egyformán szereplő Looking For The Lighttal barátkozhatunk. A „munkamániás” így mesélt a friss tételről: „A Looking For The Light egyike a ’The Absolute Universe’ keményebb dalainak. A Transatlantic hagyományait folytatva, hogy megosztjuk egymás közt az éneket, most nekem jutott a szólóénekesi szerepkör, amire szükség is volt a kissé agresszívabb megközelítés miatt. Ez egyike annak a néhány dalnak, amely eredetileg ugyanabban a formában jelenik meg az album mindkét variánsán. De hogy ne legyen olyan egyszerű, a videóklipben egy speciális verzió szerepel, amely a Looking For The Lightot és az album későbbi részében felbukkanó Looking For The Light (Reprise)-t kombinálja egy olyan változatává a dalnak, amely csak ebben a videóban érhető el.”

Megosztás