Újra megjelent a Dream Theater egykori bootlegkiadványa, amelyen a Deep Purple legendás koncertlemezét játsszák. Ezzel egy időben bejelentették, hogy egy 2015-ös Wacken-fellépésük hanganyagát is kiadják decemberben.

Dream Theater

A ‘Lost Not Forgotten Archives’ széria 14. darabja egy régebbi bootlegfelvétel újrakiadása. Az ’Octavarium’ albumot bemutató turnén is volt arra példa, hogy ha egy városban egymás után kétszer is fellépett a Dream Theater, akkor nem mindennapi, különleges műsorral készültek. 2006. január 15-én Japánban, az NHK Osaka Hall színpadán a Deep Purple zenéjét idézték meg, mégpedig a ’Made In Japan’-t játszották el a nagy példaképek egykori lemezén szereplő sorrendben. Ez a felvétel elérhető a hazai lemezboltokban is CD-n, fekete és 2000 példányra limitált piros vinylen.
Az alábbi hivatalos lejátszási listára klikkelve meghallgathatjuk a lemez teljes anyagát.

 

 

A sorozat decemberben folytatódik, ekkor egy eddig kiadatlan koncertfelvétel érkezik, amit 2015. július 31-én rögzítettek a németországi Wacken Open Airen. A világhírű rendezvényen a zenekar 30 éves évfordulójára készített ünnepi műsor hangzott el, ahol minden addig megjelent lemezükről eljátszottak egy dalt a megjelenés sorrendjében. A ’Live At Wacken (2015)’ hanganyaga kivonat abból, amit mi néhány héttel korábban a ’Rock By The River’ fesztiválon hallhattunk a Barba Negra Trackben. Ez az újdonság december 9-én jelenik meg, de már előrendelhető digipak CD-n, fekete és narancsszínű vinyllemezen.

’Live At Wacken (2015)’ dallista:

01. Afterlife
02. Metropolis – Part I: The Miracle And The Sleeper
03. Burning My Soul
04. The Spirit Carries On
05. As I Am
06. Panic Attack
07. Constant Motion
08. Bridges In The Sky

Dream Theater

Megosztás