Ian Anderson az új Jethro Tull-lemezen bibliai témát dolgoz fel, amelybe belecsempészett egy kis szentségtelen párhuzamot. A friss nagylemez első ízelítője már tesztelhető.

Jethro Tull

A Jethro Tull hazai hívei elsősorban annak örülhetnek, hogy jövő pénteken a Kongresszusi Központban lép fel Ian Anderson zenésztársaival. Közben a csapat új kiadója, az Inside Out Music bejelentette, hogy a ’The Zealot Gene’ című új nagylemez január 28-án jelenik meg. A 18 év kihagyás után érkező stúdióanyagról már meg is hallgathatjuk az első kislemezdalt, amely a Shoshana Sleeping címet kapta, a hozzá forgatott animációs kisfilmet Thomas Hick készítette.
Ian Anderson nem rejtette véka alá, hogy milyen fenntartásai vannak a bibliai történetmesélés mítosza kapcsán. Arról, hogy ez a téma milyen szerepet játszott az új album szövegeiben, így mesélt: „Bár érdeklődöm a szentírás magasztossága és mesés történetei iránt, mégis szükségét éreztem, hogy néha megkérdőjelezzem a szövegét és szentségtelen párhuzamokat vonjak hozzá. A jó, a rossz és kifejezetten csúnya dolgok mindvégig felütik a fejüket, de a szeretet, a tisztelet és a gyengédség elemeivel tarkítva.”

 

 

A ’The Zealot Gene’ 12 új dala előrendelhető digipak csomagolású CD-n, átlátszó, kék és fekete színű, gatefold borítós 2 LP + CD formátumban, ami mellé LP méretű könyv is jár.  A 3 fehér LP + 2 CD + Blu-ray lemezeket rejtő díszdobozos csomagban a könyv mellett található egy lemezjátszó filckorong és egy kézzel sorszámozott poszter. A bónuszlemezeken demókat hallhatunk, a Blu-rayen pedig az 5.1-es surround hangzású zenei anyagon kívül van egy interjú, amelyet Tim Bowness (no-man) készített Ian Andersonnal.

‘The Zealot Gene’ dallista:

01. Mrs. Tibbets
02. Jacob’s Tales
03. Mine Is The Mountain
04. The Zealot Gene
05. Shoshana Sleeping
06. Sad City Sisters
07. Barren Beth, Wild Desert John
08. The Betrayal Of Joshua Kynde
09. Where Did Saturday Go?
10. Three Loves, Three
11. In Brief Visitation
12. The Fisherman Of Ephesus

Jethro Tull

 

Megosztás