A brit progrock-nagyágyú Jethro Tull nemrég jelentette be 18 év után megjelenő új stúdióalbumának részleteit, amelynek a második előzeteséhez is animációs videó készült.

A ‘The Zealot Gene‘ című anyag január 28-án jelenik meg az Inside Out Musicnál, amelyről első kislemezdalként a Shoshana Sleepinggel már megismerkedhettünk, most a Sad City Sisters került sorra, amelyhez Sam Chegini iráni filmes készített videót, akinek a nevéhez az 1971-es klasszikus Aqualung idei megfilmesítése is fűződik.
Ian Anderson így nyilatkozott a megjelenésről: “A Sad City Sisters felidézi egy néhány évvel ezelőtti szombat este emlékeit a walesi Cardiffban, amikor hazafelé tartottam a St. David’s Hallban adott koncertünkről. Ez lehetett volna bármelyik város az Egyesült Királyságban vagy bárhol a nyugati világban. Mi szállja meg ezeket a meggondolatlan és minden szempontból sérülékeny fiatalokat, hogy ilyen könnyen belecsússzanak ebbe a megdöbbentő méltóságvesztésbe, és végül részegen fetrengjenek az esős és szeles utcán éjfélkor?”

 

 

Megosztás