Közel öt évvel a ’Csak a szöveg!’ után holnap új albummal örvendezteti meg rajongóit hazánk egyik legismertebb, legtöbbet koncertező zenekara. A lemez címe: ‘Utolsó’.

Ismerős Arcok

A Máté Péter-díjjal és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett zenekar fennállásának több mint 2 évtizede alatt egyszer sem éheztette még ennyi ideig a rajongótáborát új dalok nélkül, már csak ezért is különleges alkalom ez a megjelenés. A GrundRecords gondozásában érkező, ’Utolsó’ címre keresztelt album kilenc vadonatúj dalt tartalmaz, és bónuszként felkerült rá a ’Feró 75’ tribute lemezre készített Bikini-átdolgozás, az Ezt nem tudom másképp mondani. Az új szerzemények Dióssy Ákos felügyelete alatt készültek és egy olyan, tipikusan a zenekarra jellemző eklektikusságot sugároznak, ami senki másnál nem érhető tetten a hazai könnyűzenei palettán. Ezúttal kiemelten érződik az anyagon a nyolcvanas évek hatása és feelingje, ugyanis a zenekar tagjai akkor élték fiatalságukat és engedték, hogy a nosztalgia beszűrődjön a dalokba is. A jóleső múltba révedés mellett természetesen ezúttal is itt lesznek a Nyerges Attila énekestől megszokott, aktualitásokra reflektáló, tartalmas és magvas gondolatok, és természetesen a zenekarra jellemző fülbemászó dallamok is. A lemezen ráadásul olyan vendégművészek közreműködnek, mint Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas előadóművész és Karácsony János „James”, az LGT gitárosa.

 

 

Az album megjelenésének napján a MOM Parkban, 18 órai kezdettel vetítésre kerül Farkas Péter Gábor koncert-riportfilmje a zenekarról, a ’20 éven át…’. Ráadásul 16 órától, még a filmet megelőzően, dedikálja is a zenekar a frissen megjelenő, ’Utolsó’ című lemezét a mozi előterében. A GrundRecords webshopjában is megrendelhető a CD.

’Utolsó’ dallista:

01. Nyolcvanas évek
02. Álmodat álmodom
03. Budapest
04. Párizs
05. Mindenki idegen
06. Ötből vagyok
07. Tekergő
08. Nosztalgia
09. Utolsó
10. Ezt nem tudom másképp mondani (bónuszdal)

Ismerős Arcok

Megosztás