Új énekessel mutatkozik be a belga gitárhős, Dushan Petrossi zenekara, az Iron Mask, akik december elejére időzítették hetedik albumuk megjelenését. A kelta hatású Tree Of The Worldben a pogány istenek közül Svaroghoz imádkoznak.

Iron Mask

A zenekar stabilizálódni látszik Dushan Petrossi körül, Vassili Moltchanov basszer a kezdetektől vele van, és már Ramy Ali dobos is a tizedik évét tapossa a bandában. Az énekesek azonban cserélődnek, mint lepkék a lámpa körül. Az utolsó albumon, a 2016-os ‘Diabolicá’-n még Diego Valdez volt a frontember, most már Mike Slembrouck áll a mikrofon mögött, aki eddig csak kisebb belga bandákban játszott, mint az Immanent Distance nevű progmetál társulat, illetve az After All thrasherei, akik (még másik énekessel) hazánkban is jártak már. „Hosszú kutatás után végre megtaláltuk Mike-ot, ezt az énekes gyöngyszemet és igazán elkötelezett bandatagot, akit olyan régóta keresgéltünk világszerte, pedig Belgium rejtegette!” – mondta Petrossi. Oliver Hartmann (Avantasia, Hartmann) is újra csatlakozik hozzájuk, egy dalt énekel vendégként, illetve az album összes vokálját ő szolgáltatja.

 

 

Az Iron Mask hetedik nagylemeze 2020. december 4-én jelenik meg az AFM Recordsnál ‘Master Of Masters’ címmel. Az új énekes az enyhe kelta hatásokkal bíró Tree Of The World című számban mutatkozik be, ami egy igazi metal himnusz! Ha mitológiáról és pogány istenekről van szó, akkor nemcsak Odin létezik, de Svarog is, az istenek – és minden szláv ember – istene. A világfa pedig hordozza a földet, a poklot és a mennyet, és megtestesíti azok régi szimbólumát.

‘Master Of Masters’ dallista:

01. Never Kiss The Ring
02. Tree Of The World
03. Revolution Rise
04. One Against All
05. Nothing Lasts Forever
06. Dance With The Beast
07. Wild And Lethal
08. Mist Of Loch Ness
09. My One And Only
10. A Mother Loved Blue
11. Sagittarius A
12. Master Of Masters

Iron Mask - Master Of Masters

Megosztás