Új koncertalbum, újraszervezett turné, új lemez munkálatai – a koncertstop ellenére nagy a mozgás az Iron Maiden háza táján, hiszen az elmaradt koncertek ellenére jönnek a hírek felőlük is.

Iron Maiden

Az AC/DC mellett egy másik rocklegenda, az Iron Maiden is aktivizálta magát, noha a koncertstop természetesen őket is érinti. Bruce Dickinson, kezében tartva társa, Adrian Smith önéletrajzát, a ’Monsters Of River And Rock’ című kötetet, egy rövid videóüzenetben a következőt mondta: „Nem sok dolog történt ebben az évben, az holt egyértelmű és nagyon kiábrándító, de azért vannak terveink. Hogy mit csinálunk mostanában? Új anyagot írunk. Steve-vel beszélgetünk, közben dolgozgatunk kicsit a stúdióban. Hogy min, azt nem mondhatom meg, mert kinyírnak a többiek! Na de még mindig itt vagyunk, mindannyiunkat fojtogat a bezártság és be vagyunk sózva. De egy darabig nem megyünk sehova. Elszántak vagyunk és a közeljövőben nagyszerű dolgok fognak történni.”

 

 

Jövőre, ha minden igaz, végre elindul a ’Legacy Of The Beast’ turné harmadik köre, ezúttal útja Európába vezet. Magyar helyszín még nem szerepel a dátumok közt, hozzánk legközelebb Wiener Neustadtban játszanak június 16-án.

A legközelebbi jövő viszont egy koncertalbumot rejt, november 20-án jön a ’Legacy Of The Beast’ turné keretében Mexikóvárosban rögzített ’Nights Of The Dead – Legacy Of The Beast: Live In Mexico City’ felvétele, mely dupla CD és tripla LP kiadásban lát napvilágot, utóbbi háromféle színben lesz megvásárolható.

Steve Harris így kommentálta az album megjelenését: „Amikor le kellett fújnunk a ’Legacy Of The Beast’ utolsó körét, nagyon csalódottak voltunk, és a rajongók is ugyanígy éreztek. Nagyon vártuk, hogy minél több országba elvihessük a show-t, és bár a jövő évre újraszerveztük az európai fellépések nagy részét, meghallgattuk a korábbi koncertek felvételeit, és arra gondoltunk, mi van, ha ajándékként elkészítünk egy koncertalbumot, amit bárki bárhol meghallgathat. Az eredménnyel nagyon elégedett vagyok, mert a For The Greater Good Of God még sosem szerepelt egyetlen élő lemezünkön sem, a Where Eagles Dare, a Flight Of Icarus, a The Clansman vagy a Sign Of The Cross hosszú ideje nem hangzottak el a koncerteken.”

Iron Maiden Live In Mexico

A koncertprogram jól ismert azoknak, akik 2018 júniusában látták a bandát Sopronban, a Volt Fesztiválon:

01. Churchill’s Speech
02. Aces High
03. Where Eagles Dare
04. 2 Minutes To Midnight
05. The Clansman
06. The Trooper
07. Revelations
08. For The Greater Good Of God
09. The Wicker Man
10. Sign Of The Cross
11. Flight Of Icarus
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden
14. The Number Of The Beast
15. The Evil That Men Do
16. Hallowed Be Thy Name
17. Run To The Hills

Iron Maiden - Nights Of The Dead

 

Megosztás