Az új Iron Maiden-lemez elég megosztó lett a rajongók körében, vannak, akik imádják, vannak, akik leszólják, de a többség azért megveszi/streameli. Eddigi legmagasabb helyezésük ez az albumlistán.

Iron Maiden Senjutsu

A szeptember 3-án megjelent ‘Senjutsu’-nak mi a méltatói közé tartoztunk, de elfogadjuk azok véleményét is, akiknek nem tetszik ez az irány, amit választottak. Mindenesetre kifizetődőnek látszik az új albumba fektetett munkájuk, mert a Billboard 200-as albumlista legfrissebb adatai szerint a harmadik helyig jutottak vele.

 

 

A Billboard értékelése szerint „A ‘Senjutsu’ 64 000 albummal egyenértékű egységéből 61 000-et az albumeladások tettek ki – ezzel a hét legkelendőbb albuma lett –, 3000-et a SEA [streaming equivalent album] egységek, ami 3,57 millió streamelésnek felel meg a 10 dalból. Ezzel a ‘Senjutsu’ a 2021-es év második legeredményesebb heti eladási eredményét könyvelheti el a hard rock / metál albumok közül, egyedül a Foo Fighters ‘Medicine At Midnight’ című albuma előzi meg, amely február 20-án debütált a listán 70 000 egységgel.”

Megosztás