Február 10-én az ikonikus ’Vadászat’ album 40 évvel ezelőtti megjelenését ünnepli Hobo és zenekara a Papp László Budapest Sportarénában.

A hazai rocktörténelem meghatározó albuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vállt.
„A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. – emlékszik vissza Hobo. – A felvételek kezdete előtt »csak« a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának – tudják, egy A-moll vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes. Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad.”

 

 

Megjelenésekor a lemez a ritka konceptalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bombasikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a ’Vadászat’ hatása, öröksége generációkon átívelő.
Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel készül. A vadászok gyülekezőjétől A hajtók dalán át ízig-vérig rockba csomagolva Mesél az erdő február 10-én, a Papp László Budapest Sportarénában.

Jegyek kaphatók a Broadway honlapján, részletek az esemény Facebook-oldalán.
A jegyárak ún. dinamikus árképzési rendszerben kerülnek meghatározásra – azaz a kereslet függvényében változhatnak – pillanatnyilag ez a helyzet:
▲ 10 900 Ft
▲ 11 900 Ft
▲ 13 900 Ft
▲ 16 900 Ft
▲ 19 900 Ft

Megosztás