A többszörös platinalemezes pop-rock csapat, a 5 Seconds Of Summer új koncertalbumának megjelenését követően világ körüli turnéra indul, amely érinti Magyarországot is, október 10-én a Budapest Arénában láthatjuk őket.

5 Seconds of Summer

A 5 Seconds Of Summernek április 14-én jelent meg a legújabb kiadványa, az élő felvételeket tartalmazó ’The Feeling Of Falling Upwards – Live From The Royal Albert Hall’, amely egyszerre jelent fontos mérföldkövet a zenekar életében és kikacsintást a kezdetek felé. Amikor 10 évvel ezelőtt a csapat az Egyesült Királyságba költözött, hogy megírják legelső lemezük dalait, csak a Royal Albert Hall előtt utcazenélhettek, tavaly azonban valóra vált régi álmuk és felléphettek a világhírű koncertteremben. A ’The Feeling Of Falling Upwards’ előadásán a 11 évnyi repertoár dalai újragondolt verzióban csendültek fel, köztük vadonatúj szerzeményekkel a kritikusok által is elismert ’5SOS5’ című ötödik lemezükről, mindez egy 12 tagú vonószenekar és egy gospelkórus kíséretében.
„A ‘The Feeling Of Falling Upwards’ egyszerűen azt az érzést hivatott bemutatni nektek, amit együtt éltünk át, azt az érzést, amikor úgy döntöttünk, hogy egy olyan ingatag dologba vetjük bele magunkat, mint a zene – mondta el Ashton Irwin énekes és dobos a Royal Albert Hall színpadán. – És ezen az élményen osztozunk közösen évről évre, évszakról évszakra életünk során.”

 

 

Ez a fontos momentum is jól mutatja, hogy a Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood és Ashton Irwin alkotta 5 Seconds Of Summer csillaga a 2011-es megalakulás óta egyre fényesebben ragyog. A Rolling Stone magazin a „világ legnagyobb új rockzenekarának” nevezte őket, mint az egyetlen olyan formációt a történelemben, amelynek első három nagylemeze a Billboard 200-as listájának első helyére került. A 5 Seconds Of Summernek világszerte több mint 13 millió albuma kelt el, koncertjeikre 3 milliónál is több koncertjegyet adtak el, miközben zenéjükkel többször is bejárták a világot.
Az ausztrál négyes két év várakozás után tavaly végre a hazai rajongókhoz is eljutott a Budapest Parkban, akik október 10-én ismét találkozhatnak velük a Papp László Budapest Sportarénában. A koncertre a Funcode oldalán lehet jegyet váltani, további információ az esemény Facebook-oldalán.

5 Seconds of Summer

Megosztás