Magnus Karlsson nagyszabású metáloperájából, mely az emlékezet nélkül ébredő gyógyítóról szól, elsőként az Into The Unknownt mutatták be, melyet Noora Louhimo énekel.

Heart Healer feat. Noora Louhimo

Nem unatkozott tavaly Magnus Karlsson. A szokásos módon részt vett a Primal Fear új lemezének, a ‘Metal Commando’-nak a felvételeiben szerzőként és gitárosként egyaránt, valamint elkészítette a Magnus Karlsson’s Free Fall harmadik lemezét, melyen a dobokon kívül mindent ő játszott fel. Mindkét lemez férfi énekhangoktól hemzsegett, Noora Louhimo volt az üdítő kivétel. És volt persze még év elején egy Allen/Olzon-lemez, melyet szintén Karlsson készített, ebben Anette Olzon már nagyjából felerészben uralta a terepet. Most eljött az idő, hogy a nők vegyék át a teljhatalmat a gitáros új lemezén, melyen hét női énekes szerepel. A fentieken kívül Adrienne Cowan (Seven Spires, Sascha Paeth’s Masters Of Ceremony, Avantasia), Ailyn (Her Chariot Awaits, ex-Sirenia), Netta Laurenne (Smackbound), Youmna Jreissati (Ostura) és Margarita Monet (Edge Of Paradise) a főszereplői az új metáloperának, melyről elsőként a Noora Louhimo által elénekelt Into The Unknownhoz készítettek videóklipet.

 

 

A Heart Healer bemutatkozó lemeze lenyűgöző alkotás, amelyben több mint 20 évnyi vér, verejték és könny hömpölyög. Karlsson életrajzában olyan bandák lemezeit találjuk többek között, mint a Last Tribe, Allen/Lande, Primal Fear, Kiske/Somerville, The Ferrymen és másik önálló projektje, a Magnus Karlsson’s Free Fall.

Az utóbbi időben Karlsson eddigi legnagyobb és legmerészebb produkcióján dolgozott, nem kevesebb mint hét kiemelkedő énekesnőt szőtt bele a történetbe, akik különféle karaktereket jelenítenek meg a ‘Heart Healer’ metálopera történetében. Zeneileg egy szóval jellemezhető: grandiózus. A hangszerelések, az előadások és maga a produkció, mind átlagon felüli, és bár Magnus Karlsson stílusa könnyen felismerhető, Hans Zimmer filmzenéinek érzése hatja át az egészet. Az opera a szívgyógyítóról szól, egy olyan karakterről, akit a fantasztikus Adrienne Cowan alakít, aki egy nap emlékezet nélkül ébred és nem tudja, hogy kicsoda is ő valójában. Hamarosan kiderül, hogy egyetlen érintéssel meg tudja gyógyítani az embereket, de minden érintéssel egyre gyengébbé válik. Útja során – miközben önmagát keresi – új karakterekkel találkozik, egyesek segíteni akarnak neki, mások segítséget akarnak, vannak olyanok, akik félnek tőle, míg mások vadászni kezdenek rá.

„Karrierem során olyan sok csodálatos énekessel működtem együtt, de főleg férfi énekesekkel – mondta Magnus. – Természetesen dolgoztam olyan hihetetlen énekesnőkkel is, mint például Noora Louhimo, Amanda Somerville vagy Anette Olzon. De nagyon szerettem volna egyszerre több énekesnővel… [Én is. – a szerk.] felvenni egy nekik írt lemezt [Ja, bocs.], és ez tökéletes lehetőség volt erre. Láttam azt is, hogy a Frontiers Music kiadó sok fantasztikus, női énekessel rendelkező zenekart szerződtetett le, és ez is inspirált. Természetesen szerettem volna, ha a legjobb énekesek szerepelnek, de ugyanakkor különböző karakterű énekesnőket is akartam. Mindegyiküknek nagyon egyedi hangja van, és különböző stílusban énekelnek, ami nagyon fontos egy ilyen projektnél.”

Bár igaz, számtalan szimfonikus metál projekt létezik, és metáloperákat is készítettek már korábban, Karlsson hozzáteszi: „Azt hiszem, ez valami más. Ez nem csak egy csomó dal. Ez egy utazás, melyet epikus zene és gyönyörű hangok kísérnek.”

A lemezen szereplő zenészek:

Magnus Karlsson – gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek
Anders Köllerfors – dobok
Daniel Tengberg – cselló
Erika Sävström Engman – hegedű

A dalok listája a közreműködő énekesekkel együtt:

01. Awake ft. Adrienne Cowan
02. Come Out Of The Shadows ft. Youmna Jreissati, Margarita Monet, Netta Laurenne
03. Who Can Stand All Alone ft. Adrienne Cowan, Anette Olzon
04. Back To Life ft. Margarita Monet, Ailyn, Adrienne Cowan
05. Into The Unknown ft. Noora Louhimo
06. When The Fire Burns Out ft. Ailyn, Netta Laurenne
07. Evil’s Around The Corner ft. Noora Louhimo, Adrienne Cowan
08. Mesmerized ft. Anette Olzon
09. Weaker ft. Adrienne Cowan
10. This Is Not The End ft. Adrienne Cowan, Ailyn, Youmna Jreissati, Netta Laurenne, Noora Louhimo, Margarita Monet, Anette Olzon

Magnus Karlsson Heart Healer

Megosztás