A zenekar mostanában egészen elkényeztetett minket, de a java csak most jön: decemberben új nagylemez, most viszont új klip érkezik.

Gone Is Gone

Már három dalt bemutatott korábban a Queens of the Stone Age, Mastodon és At The Drive-In tagokból álló szupercsapat, ősszel a Sometimes I Feelt, nyáron az Everything Is Wonderfallt, még tavaly év végén a No One Ever Walked On Watert, melyekről most kiderült, hogy a december 4-én megjelenő – elgondolkodtató (és jó hosszú) című – ’If Everything Happens For A Reason… Then Nothing Really Matters At All’ albumon lesznek rajta, mely a Clouds Hill kiadó gondozásában látja majd meg a nap világát. A bejelentés örömére pedig itt a negyedik dal, a Breaks videóklipje.

A producerek a zenekar gitárosa, Troy Van Leeuwen (Queens Of The Stone Age) és dobosa Tony Hajjar (At The Drive-In) voltak, a lemez születését pedig nagyban segítette, hogy 2020-ban a mindenki által jól ismert okokból végre több ideje jutott a zenészeknek erre a projektre is. „A lemezre kifejezetten erős ötleteim gyűltek össze – mondta Hajjar. – Az volt az elgondolásom, hogy készüljön egy olyan anyag, amit többféleképpen is elő lehet adni. Úgy, hogy mindannyian játsszuk, de akár úgy is, hogy csak egyikünk adja elő, megtámogatva némi elektronikával. Nagyon szerettem volna, hogy többféle módon is életképes legyen. Úgy érzem, elértük ezt. Nagyon kihozta a kreatív énünket a dalírás. Maximálisan kifejeződik a személyiségünk ezen a lemezen, mégpedig mindenféle korlát vagy megfelelési kényszer nélkül.”

Troy Sanders (Mastodon) hozzátette: „Szerintem eddig ez a legjobb anyagunk. Zenészként mindig az újfajta hangzásokat hajtjuk és igyekszünk mindig egyedülálló atmoszférákat és hangulatokat létrehozni. Láthatóan-hallhatóan ez most sikerült.”

Az ’If Everything Happens…’ lemezen a következő dalokat hallhatjuk:

01. Resfeber
02. Say Nothing
03. Everything Is Wonderfall
04. Wings Of Hope
05. Sometimes I Feel
06. No One Ever Walked On Water
07. Death Of A Dream
08. Crimson, Chaos and You
09. Breaks
10. Payoff
11. Force Of A Feather
12. Dirge For Delusions

Gone Is Gone


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás