A varázslatos Burg Clam melletti domboldal lassan 10 éve működik koncerthelyszínként nyaranta. Hasonló a mi Tabánunkhoz. Ide látogat – többek közt – a Foreigner is 2022-ben.

Foreigner

A Burg Clam mellett 2012 óta adnak koncerteket Clam Live néven, az évi egyről közben többnapos fesztivállá duzzadt rendezvénysorozat is kénytelen volt kihagyni a 2020-as és 2021-es évet, de úgy tűnik, 2022-ben annál nagyobb elánnal kívánnak visszatérni. A Deep Purple és Uriah Heep részvételével rendezett Clam Rock mellett az egyik legnagyobb dobásuk, hogy sikerült beszervezniük a Foreignert is. A közönség a gyönyörű domboldalon ülve nézheti a völgy aljában felállított színpadot, hasonlóan a Tabánhoz, a hasonlat csupán azért sántít, mert a Burg Clam koncertjei nem ingyenesek.

 

 

Clam Live

A Foreigner most jelentette be, hogy 2022. június 12-én ők is fellépnek a Clam Live színpadán, jegyeket most pénteken 10 órától lehet vásárolni a koncertre. Sajnos a jó hír mellé rossz is társult: Tom Gimbel hivatalosan is bejelentette – amit Jeff Pilson már megszellőztetett két hónapja –, hogy visszavonul az aktív zenéléstől és a jövőben a golfozásnak szenteli az idejét. „A Foreignerrel eltöltött majdnem 30 év után úgy döntöttem, itt az ideje, hogy végre abbahagyjam a turnézást és megpróbáljak letelepedni. Örökké hálás leszek Micknek, Lou-nak és Kellynek, és az egész csodálatos Foreigner-családnak az elmúlt évekért. Őszintén köszönöm mindenkinek, aki részt vett benne, különösen a rajongóinknak, hogy velünk voltak az évek során! Hiányozni fogtok. De remélem, egyszer majd találkozunk valahol, valamikor. Talán egy jótékonysági golfversenyen vagy egy Foreigner-koncerten, ahol remélhetőleg néha együtt fogok zúzni a bandával, mint a régi szép időkben. A csapatban most már régi barátunk, a fenomenális tehetségű Luis Carlos Maldonado játszik” – írta Facebook-oldalán.

Tom Gimbel Foreigner

 

Megosztás