Jeff Pilson beszélt arról, hogy Thom Gimbel visszavonul, azt is megemlítette, hogy új dalokon dolgoznak mostanában.

Foreigner

Jeff Pilson, a Foreigner basszusgitárosa ismét elmondta, valószínűtlen, hogy a zenekar újabb teljes hosszúságú stúdióalbumot adna ki a több mint egy évtizeddel ezelőtt megjelent ‘Can’t Slow Down’ folytatásaként: „Nem igazán látom reális esélyét, hogy egy egész albumnyi új anyag jönne ki egyhamar, de dolgozunk néhány új dalon. Szóval szerintem az fog történni, ha bármilyen más dolog megjelenik a következő néhány évben, hozzátesszük ezt a néhány új dalt is. Ennek van valamiféle esélye. Dolgozunk pár olyan anyagon, amelyek kiadása már nincs olyan messze.” A kidolgozás alatt álló új számokról azt mondta: „Párat közülük valójában Mick [Jones, a Foreigner alapító gitárosa] úgy húsz-egynéhány évvel ezelőtt írt, neki vannak ilyen kiadatlan dalötletei. Tehát most azt csináljuk, hogy ezeket kidolgozzuk és meghangszereljük Mickkel közösen.”

 

 

Közben a banda úgy tűnik, megfogyatkozik, Thom Gimbel multiinstrumentalista elhagyja a csapatot, távozásának hírét szintén Pilson jelentette be egy másik interjúban. Mick Jones után Gimbel volt a legrégebbi tagja a zenekarnak, közel 30 éve szerepelt egy színpadon az alapító gitárossal. „A fellépéseken eddig Thom Gimbel volt a legrégebbi tagja a bandának. Mármint Mick Joneson kívül. De Mick nem játszik minden koncerten velünk, így ilyenkor Thom volt a legrégebbi tag a színpadon. De Thom elhagyja a zenekart, elhatározta, hogy visszavonul. Szóval, akkor talán én leszek a legrégebbi tag.” Gimbel volt a zenekar gitárosa, szaxofonosa, fuvolistája és ha kellett, billentyűse is. Eredetileg 1992-ben csatlakozott a csapathoz, de aztán elkísérte az Aerosmitht egy hosszabb turnéra, 1995 óta azonban megszakítás nélkül tagja az együttesnek.

Arról a tényről, hogy a Foreigner időnként egyetlen eredeti tag nélkül lép színpadra, Pilson azt mondta: „Valójában minden a zenéről szól és különösen igaz ez a Foreignerre, amelynek sohasem volt fix arculata, és ez most a hasznunkra válik, különösen az utóbbi években, amikor részben Mick nélkül turnézunk, mert a zene annyira erős, hogy sokkal fontosabb, mint az, hogy ki játssza. És szerintem ez nagyon klassz dolog.”

Megosztás