Jövő év elején a boltokba kerül Eric Gales soron következő albuma ‘Crown’ címmel, a Mascot Label Group gondozásában, és már most meghallgathatunk róla egy dalt, melynek klipjében egy boxringben gitárpárbajozik Joe Bonamassával.

Eric Gales Crown

Már nem kell sokat várni, hiszen a 2019-ben kiadott ’Bookends’ után 2022. január 28-án megvásárolhatjuk a kiváló amerikai bluesgitáros, Eric Gales új albumát, melyen egy dalba Joe Bonamassa is besegített. Személyes hangvételű lesz az új lemez, hiszen a szerzeményekben Eric megosztja a közönséggel küzdelmét a kábítószer démonjával, melytől öt évvel ezelőtt sikeresen megszabadult, és azóta egy új kreatív korszak jött el az életében. Úgy érzi, megfiatalodott, bölcsebb lett. Ugyanakkor elmondja véleményét a világban uralkodó rasszizmusról is.

 

 

Az I Want My Crown című dalba egy régi barátját, Joe Bonamassát hívta meg, akivel tulajdonképpen egyszerre indult karrierje a kilencvenes évek elején, bár más utat jártak be. Eric karrierje egyszer meg is bicsaklott, amikor 2009-ben lecsukták kábítószer- és tiltott fegyverbirtoklásért. Tíz évvel később, 2019-ben találkoztak a ’Keeping The Blues Alive At Sea’ fesztiválon, melyet egy óceánjárón rendeztek meg, Joe felhívta Ericet a színpadra egy kis jammelésre. Ilyen még nem történt azelőtt.

A dal történetéről ezt mesélte Eric: „Mindig is volt köztünk egy amolyan testvéri viszony, Joe egyszer azt mondta nekem: »Tudod, Eric, te egy bajkeverő gitáros vagy. Itt a lehetőség számodra, hogy elfoglald méltó helyed az asztalnál, és felhelyezd a koronát a fejedre!«” Nem sokkal a hajón való közös zenélés után Eric újra megkereste Joe-t és arra kérte, legyen a producere. Nos, az új albumon is együtt dolgoznak, ám Joe-nak a munkába még egy nagy név, Josh Smith is besegít. Egy dalban Eric felesége, LaDonna Gales is közreműködik. Hallgassátok meg Eric Gales és Joe Bonamassa duettjét, melyben a két gitárzseni őrült hangszerpárbajt vív!

‘Crown’ dallista:

01. Death Of Me
02. The Storm
03. Had To Dip
04. I Want My Crown (közreműködik Joe Bonamassa)
05. Stand Up
06. Survivor
07. You Don’t Know The Blues
08. Rattlin’ Change
09. Too Close To The Fire
10. Put That Back
11. Take Me Just As I Am (közreműködik LaDonna Gales)
12. Cupcakin’
13. Let Me Start With This
14. I Found Her
15. My Own Best Friend
16. I Gotta Go

Megosztás