Bár rendkívül színes zenei karriert futott be, hírnévre elsősorban a Uriah Heep egykori énekeseként tett szert. 74 éves korában, váratlanul érte a halál.

Ma reggel tette közzé a szomorú hírt a Uriah Heep a közösségi oldalán: “Mély megrendüléssel osztjuk meg a lesújtó és tragikus hírt John Lawton június 29-én bekövetkezett hirtelen és teljesen váratlan haláláról. A hírekkel ellentétben nem volt beteg, ami érthetetlenné teszi a tragédiát. Felesége vele volt az utolsó perceiben, békességben távozott az élők sorából, nagyon fog hiányozni.”

 

 

John Lawton 1976 és 1979 között volt a Uriah Heep frontembere, ezalatt a zenekar három stúdióalbumot és egy élő anyagot készített vele: ’Firefly’ (1977), ’Innocent Victim’ (1977), ’Fallen Angel’ (1978) és ’Live In Europe 1979’ (1986). Vendégként feltűnt a 2001-ben rögzített ’The Magician’s Birthday Party’ koncertlemezen a néhai Ken Hensley-vel együtt, illetve a ’Magic Night’-on is 2003-ban.
2013-ban újra csatlakozott a bandához az európai turné egy részén Bernie Shaw helyettesítésére, akinek egy rutinszerű orvosi beavatkozás miatt kellett kényszerszabadságra mennie.

Mick Box megosztott egy különleges emléket Johnról még 1977-ből: “Életre szóló élmény volt, amikor a Heep a Top Of The Popsban játszotta a Wise Mant. Ha valaha is volt olyan dal, amely nem utal a zenekar hard rock hátterére, hát akkor ez az, és aggódtam, hogy azzal vádolnak majd minket, hogy eladtuk magunkat a kereskedelmi siker érdekében. Nem kellett volna aggódnom, mert John olyan erőteljesen és olyan átéléssel énekelte el a dalt, hogy a hard rock rajongók is imádták.”

Nyugodjék békében!

Megosztás