Február 2-án kezdi meg a tavaly októberről halasztott amerikai turnéját a legendás progmetál csapat, ehhez igazodva dobták be hangulatkeltőnek a Transcending Time animációs kisfilmjét.

Dream Theater

A harmadik Grammy-jelölést begyűjtő Dream Theater pár nap múlva visszatér a színpadra, ahol az ’A View From The Top Of The World’ című lemezüket mutatják be a közönségnek. A ’The Top Of The World Tour’ névre keresztelt turné első felvonása február 2-án kezdődik és március 21-ig tart. Az Amerikai Egyesült Államokban az Arch Echo melegít majd John Petrucciék előtt, míg Kanadában James LaBrie fiának a zenekara, a Falset. A Dream Theater 15. nagylemezén helyet kapó Transcending Time került most reflektorfénybe, ehhez mutatták be tegnap a hivatalos klipet. A legutóbbi album legrövidebb, mindössze 6,5 perc hosszúságú dalához ismét Wayne Joyner készítette a videót.

 

 

A Dream Theater legényége az amerikai koncertkörút után áprilisban végén érkezik Európába, az április 20-án kezdődő sorozathoz új előzenekart jelentettek be. Az Egyesült Királyságban a TesseracT melegít be, a sorozat többi helyszínén – így május 10-én Budapesten is – Devin Townsendet lehet majd előttük látni.
Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy nemrég volt 55 éves a DT basszusgitárosa, John Myung, Isten éltesse őt sokáig! John a rövidesen kezdődő turnén fog először játszani közönség előtt az Ernie Ball Music Man által készített saját gitármodelljén, ami a Bongo egy különleges változata.

Megosztás