Ismét dupláz a Dream Theater a ’Lost Not Forgotten Archives’ koncertkiadványaival. Egy 1996-os bootleg felújítva mától ismét kapható, januárban pedig egy olyan újdonság érkezik, amit még a ’Black Clouds & Silver Linings’ bemutatóján készítettek. A hab a tortán, hogy a banda az új évben rögtön visszatér az öreg kontinensre.

Dream Theater

Megérkezett a ‘Lost Not Forgotten Archives’ 15. kiadványa, az ’Old Bridge, New Jersey (1996)’, ami egy régi bootleg felvétel újrakiadása, a csapat ‘Escape From The Studio’ turnéjáról származik, amely a ’Falling Into Infinity’ album megjelenése előtt zajlott. Ezen a koncertlemezen a Peruvian Skies, a Lines In The Sand, a Just Let Me Breathe, a Take Away My Pain és a Burning My Soul korai változatait hallhatjuk. A hazai lemezboltokban már kapható feljavított hangzású dupla CD-n, fekete és 1800 példányra limitált sötétzöld tripla vinyllemezen, és persze a digitális platformokon is elérhető az anyag.

 

 

Természetesen 2023-ban is folytatódik a sorozat, január 13-án egy eddig kiadatlan felvétel jelenik meg, amit még 2010. július 12-én rögzítettek a New York-i Madison Square Garden színpadán, ahol akkor először léphettek fel karrierjük során. A ’Black Clouds & Silver Linings’ albumot bemutató turné ezen szakaszában a Dream Theater az Iron Maiden előzenekaraként lépett színpadra, ez az esemény az utolsók egyike, ahol még Mike Portnoy ült a dobok mögött. A ’Live At Madison Square Garden (2010)’ digipak CD-n, fekete és áttetsző vinyllemezen lesz elérhető nálunk.
Kapcsolódó hír, hogy nemrég jelentették be a ’Top Of The World Tour’ folytatását, január 23-tól kezdődően ismét Európában koncertezik a Dream Theater, de egyelőre nincs magyar időpont a menetrendben.

’Live At Madison Square Garden (2010)’ dallista:

01. As I Am
02. A Rite Of Passage
03. Act II, Scene Six: Home
04. Constant Motion
05. Panic Attack
06. Pull Me Under

Dream Theater

Megosztás