Folytatódik a Dream Theater ’Lost Not Forgotten Archives’ sorozata, a következő kiadványban egy a ’Falling Into Infinity’ megjelenése előtti élő felvételt hallgathatunk meg. John Petrucci közben gőzerővel készül az októberi koncertjeire, amihez egy friss klipet dobott be.

Dream Theater 1996

Az Inside Out Music a Dream Theater jelenlegi kiadójaként egy gyűjtői sorozatban adja ki a zenekar régi, korábban az Ytsejam Records által birtokolt archív felvételeit feljavított hangzással és korábban meg nem jelent bónusztartalommal felturbózva. A sorozat 15. kiadványa eredetileg 2006-ban jelent meg ’Old Bridge, New Jersey (1996)’ címmel, ami egy teljes koncertet tartalmaz a Dream Theater rövid ‘Escape From The Studio’ turnéjáról, amely a ’Falling Into Infinity’ album megjelenése előtt zajlott. Ezen a koncertlemezen a Peruvian Skies, a Lines In The Sand, a Just Let Me Breathe, a Take Away My Pain és a Burning My Soul korai változatait hallhatjuk. Az Inside Out Music november 11-re tűzte ki a feljavított hangzású anyag megjelenését, kapható lesz dupla CD-n, fekete, 500 példányra limitált lila és  sötétzöld tripla vinyllemezen.

 

 

Kapcsolódó hír, hogy a csapat gitárosa, John Petrucci október elején kezdi meg első önálló amerikai turnéját, ahol a ’Terminal Velocity’ és a ’Suspended Animation’ dalait fogja előadni Mike Portnoy és Dave LaRue társaságában. A másfél hónapos turnén a beelegítésről az ismét aktív Meanstreak gondoskodik, amelynek tagjaiból hárman Petrucci, Portnoy és John Myung feleségei. Kedvcsinálónak érkezett a 2020-as lemezen található Temple Of Circadia című dalhoz készített animációs film, amelyet Wayne Joyner rendzett, a forgatókönyvét pedig Lucas Wormsbecher írta.

’Old Bridge, New Jersey (1996)’ dallista:

CD 1:

01. A Change Of Seasons, Pt. I – The Crimson Sunrise
02. A Change Of Seasons, Pt. II – Innocence
03. The Mirror
04. Lie
05. Burning My Soul
06. Another Hand/The Killing Hand
07. Just Let Me Breathe
08. Caught In A Web
09. Peruvian Skies
10. Pull Me Under

CD 2:

01. Lines In The Sand
02. Take Away My Pain
03. A Change Of Seasons, Pt. IV – The Darkest Of Winters
04. Ytse Jam
05. Learning To Live
06. A Change Of Season, Pt. VII – The Crimson Sunset
07. Metropolis

Dream Theater

Megosztás