Akinek az előző, komplexebb dal nem jött be, próbálkozzon ezzel a konkrétabb, egyszerűbb dalszerkezetű nótával! Itt a DATOG háromszámos maxijának utolsó dala, az Every Heart Is Burning.

Dirkschneider & The Old Gang

Az AFM Records augusztus 27-én jelenteti meg fizikai formában a Dirkschneider & The Old Gang – röviden csak DATOG – elnevezésű társulat ‘Arising’ című háromszámos maxiját, melynek két dalát, a Where The Angels Fly-t és a Face Of A Strangert már korábban bemutatták, most itt a harmadik is, az Every Heart Is Burning. A csapatban a klasszikus Accept-felállás három tagja (Udo Dirkschneider, Peter Baltes, Stefan Kaufmann) mellett az U.D.O. eredeti gitárosa, Mathias Dieth is játszik. A felállást Udo fia, Sven Dirkschneider dobos és Manuela Bibert énekesnő egészíti ki.

 

 

„A Face Of A Strangert a régi 2204 Bogner Marshall erősítővel és a régi Les Paul gitárommal vettem fel, amit imádok, az Every Heart Is Burning dalban pedig a régi ESP gitáromon játszom, amit 1987-ben szereztem, az első U.D.O.-album felvételei idején. Ez mind old school, mi vagyunk az Old Gang, a régi banda, elővesszük a csöves erősítőket, bedugjuk a régi gitárokat és hadd szóljon!” – így jellemezte együttműködésüket Mathias Dieth gitáros egy interjúban.

„Nem adtunk neki határozott utasításokat, hogy játsszon szólót a versszak vagy a refrén alatt, vagy van itt egy bridge rész, amit el kell játszania, hanem inkább azt mondtuk, írja meg a teljes szólógitárrészt, ahogy jónak látja” – mesélte Stefan Kaufmann, a másik gitáros.

„Csak egyszer találkoztam Matthiasszal – elevenítette fel Peter Baltes basszusgitáros. – Az U.D.O. első albumának felvételei alatt történt. Akkoriban együtt voltunk a stúdióban, és természetesen együtt töltöttünk néhány hetet vagy hónapot, és minden nap láttuk egymást. Néhány dalban én is játszottam. Egy szuper gitáros, akinek akkoriban hosszú haja is volt, és a kezdetektől fogva egy kicsit olyan volt, mint egy rocksztár. Most persze örülök, hogy újra együtt játszunk, de a koronavírus miatt sajnos még nem volt alkalmam személyesen találkozni vele.”

„A Where The Angels Fly-hoz hozzátett mindkét dal különböző, a Face Of A Stranger inkább egy műalkotás, az Every Heart Is Burning pedig inkább egy átlagos, hétköznapi nóta, de mindkettőben olyan dolgok történnek, amiket más felállásban nem tudtunk volna megcsinálni” – tette hozzá Udo Dirkschneider énekes.

Megosztás