Az Accept korábbi énekese kizárta egy újraegyesülés lehetőségét Wolf Hoffmann-nal, ám nyitva tartja az ajtót többi kollégája előtt.

Udo Dirkschneider

A 69 éves énekes, aki utoljára 2005-ben lépett az Accept tagjaként színpadra egy rövid fesztiválturné keretében (akkor a Szigeten is felléptek), nemrég egy interjúban beszélt a volt zenésztársaival való közös munka lehetőségéről.

 

 

Arról a tényről, hogy az Accept klasszikus felállásának szinte minden egyes tagja elhagyta már a zenekart, Udo Dirkschneider azt mondta: „Csak egy srác maradt: Wolf Hoffmann. Ezt Acceptnek hívni… az egy teljesen más dolog. Nem akarok rosszat mondani róla, Wolf nagyszerű gitáros és remek fickó is, tudom. De van egy dolog, ami miatt soha többé nem fordulhat elő egy reunion, egy újraegyesülés, hogy ellopta tőlem a zenekar nevét. Nagyon régen, ’81-ben, mikor alá kellett írnunk néhány papírt, nagyon fiatal voltam és szó nélkül aláírtam a szerződésemet. De volt a többi közt pár olyan okirat, amivel átruháztuk a névhasználati jogokat Wolfra. De nem Wolf volt az, hanem a felesége [Gaby Hoffmann, aki Deaffy néven az angol nyelvű dalszövegeiket is írta akkoriban]. Ő volt az Accept menedzsere akkortájt, és volt annyira rafinált, hogy ráírassa Wolfra az Accept nevet. És emiatt még mindig dühös vagyok, valójában ellopta a nevet. Úgy értem, ’68- ban én indítottam el az Acceptet.”

És hogy mi van a többiekkel, arra is rátért: „Azt hiszem, elég sikeres az U.D.O. és ha akarom, meg tudok csinálni bármikor egy turnét Dirkschneider néven és játszhatom az Accept-dalokat, de bizonyos szempontból ez az egész ma már történelem. Nemrég például együtt dolgoztam a többi korábbi Accept-taggal, Peter Baltesszel és Stefan Kaufmann-nal a Where The Angels Fly kislemezen, és mindenki azt mondta, »ez sokkal inkább Accept, mint amit az Accept csinál mostanában«! Meglátjuk, talán még kezdek valamit ezzel a projekttel is.”

Dirkschneider hosszú ideje működő metálzenekara, az U.D.O. tavaly júliusban kiadott egy albumot ‘We Are One’ címmel, melyre a dalok egy részét Peter Baltes és Stefan Kaufmann írta, és a stúdióban a három egykori Accept-zenész újra együtt muzsikált, hogy felvegyék a Where The Angels Fly című dalt tisztelgésként a pandémia elleni küzdelem során a frontvonalban harcoló emberek előtt. Később megcsinálták ugyanennek a dalnak a nagyzenekar nélküli változatát is.

Megosztás