A ‘Lost Not Forgotten Archives’ sorozat október 14-én érkező új darabjában ismét egy olyan albumot hallhatunk a Dream Theater előadásában, amely nagy hatást gyakorolt rájuk. A Deep Purple legendás koncertfelvételét, a ’Made In Japan’-t idézték meg 2006-ban.

Dream Theater

Az Inside Out Music a Dream Theater jelenlegi kiadójaként egy gyűjtői sorozatban adja ki a zenekar régi, korábban az Ytsejam Records által birtokolt archív felvételeit feljavított hangzással és korábban meg nem jelent bónusztartalommal felturbózva. A ‘Lost Not Forgotten Archives’-széria 14. darabja egy régebbi bootleg felvétel újrakiadása lesz.
Az ’Octavarium’ albumot bemutató turnén is volt arra példa, hogy ha egy városban egymás után kétszer is fellépett a Dream Theater, akkor nem mindennapi, különleges műsorral készültek. 2006. január 15-én Japánban, az NHK Osaka Hall színpadán a Deep Purple zenéjét idézték meg, az 1972-ben kiadott ’Made In Japan’-t játszották el ugyanúgy, ahogy Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Roger Glover, Jon Lord és Ian Paice tette egykor. Az Inside Out Music a Dream Theater 2007-es szerzői kiadású bootleg felvételét adja ki ismét október 14-én – természetesen újrakevert és újramaszterizált hanggal –, amely megrendelhető digipak CD-n, fekete, piros és 500 példányra limitált sárga színű vinylen, a megjelenés napjától a nagyobb streaming szolgáltatóknál is elérhető lesz.

 

 

’Made In Japan – Live 2006’ dallista:

01. Highway Star
02. Child In Time
03. Smoke On The Water
04. The Mule
05. Strange Kind Of Woman
06. Lazy
07. Space Truckin’

Dream Theater

Megosztás