Elő a naptárakkal! Újabb halasztott koncert kapott új dátumot! A Sons Of Apollo ’MMXX’ albumhoz kapcsolódó világkörüli turnéja jövő tavaszra kerül át, így Budapesten 2021. május 26-án játszik majd a progresszív szupergrup a Barba Negra színpadán. Az eredetileg idén márciusra tervezett koncert belépőjegyei változatlanul érvényesek az új időpontra is.

Sons Of Apollo

Az egykori Dream TheaterMr. BigGuns N’ Roses és Journey tagok által alkotott Sons Of Apollo 2017-ben robbant be a zenei köztudatba, méghozzá a ’Psychotic Symphony’ című első lemezével. A Mike PortnoyDerek SherinianBilly SheehanJeff Scott Soto és Ron ‘Bumblefoot’ Thal közös zenekara igazi szupergrup, mely ’MMXX’ című második lemezével még egy szinttel feljebb repítette a csapatot a zenei szcénában.

„Stilisztikailag ugyanazt az utat követtük, mint a debütáló albumnál, de úgy érezzük, ez erősebb lett, egyszerűen azért, mert jobban ismerjük egymást. A ’Psychotic Symphony’ volt az első alkalom, hogy így öten együtt dolgoztunk, szóval óhatatlanul voltak kísérletezések. Most már támaszkodhatunk a közös tapasztalatra nemcsak az album felvételénél, de a turnézás során is. Egyértelműen jobb a kémia köztünk” – meséli Mike Portnoy. A Sons Of Apollo az album mellett jópár videóklipet is készített a közelmúltban, melyek közül a Goodbye Divinity itt látható:

Mivel a csapat mind az öt tagja rendkívül elfoglalt, az ’MMXX’ felvétele 8 teljes hónapig zajlott, ami rengeteg idő ahhoz képest, hogy a dalokat mindössze három hét alatt írták meg. Mindannyiuknak van saját otthoni stúdiója, így mindenki külön vette fel a saját részét, a keverési munkálatokat pedig Jay Ruston végezte. A sok munka meghozta a gyümölcsét: az új album brutálisan jól szól és bizonyára élőben is hozni fogja a várt hatást.

És hogy miért ’MMXX’, azaz 2020 a lemezcím? A zenekar azt szerette volna érzékeltetni, hogy ez az album a következő évtized első kiadványa. Az előző lemezük kissé régies hatást keltett, ez viszont a jelenbe és a jövőbe repíti a hallgatót. Összesen 8 dalt tartalmaz az ’MMXX’, melyek között egy 16 perces track is helyet kapott, ami Sherinian és Portnoy esetében nem számít különlegességnek, tekintve az előéletüket a Dream Theaterben. Portnoy szerint a New World Today hasonlít az előző albumon szereplő Opus Maximus és a Labyrinth című dalokhoz: „Vannak benne őrült, briliáns instrumentális pillanatok, amiket biztos vagyok, hogy a rajongók imádni fognak.”

A Livesound bemutatja:
Sons Of Apollo – MMXX World Tour – Budapest
2021. május 26. szerda
Barba Negra
Facebook-esemény ITT.
Megosztás