A The Last Guitar Hero szöveges videójával rukkolt elő az egykori Styx-énekes hattyúdalának tervezett lemezéről. A dalban Tom Morello is közreműködik. És DeYoung azt is elmagyarázza, miről szól a korábbi kislemezdal, az Isle Of Misanthrope.

Dennis DeYoung

Az előző részhez hasonlóan a június 11-én megjelenő ’26 East, Vol 2′ ismét erősen emlékeztet Dennis DeYoung styxes gyökereire. Méltó búcsú és egy kiemelkedő munkásság utolsó lenyomata, amely kiállja az idő próbáját. A ‘Vol 2’ ott folytatja, ahol a ‘Vol 1’ abbahagyta, DeYoung hasonló zenei területet tár fel. A klasszikus Styx-hangzáshoz való közvetlen kapcsolódással, ahogy csak ő tudja, valamint néhány direktebb rockdallal, az album spektrumát olyan számok illusztrálják, mint a The Last Guitar Hero, a két jellegzetes DeYoung-ballada, a Your Saving Grace és a Made For Each Other, egészen a lemez fénypontjáig, az első kislemezdalig, az Isle Of Misanthrope-ig.

 

 

„A lemezzel kapcsolatos zenei céljaim ugyanazok, mint mindig is voltak: a lehető legjobb dalokat írni és nagyszerű hangzású albumokat készíteni belőlük – mondta DeYoung. – Mostanra a Styx-rajongók már nagyjából tudják, mire számíthatnak, és remélem, elégedettek lesznek. Én az vagyok.”

Az első kislemezdalról, a lemezt záró Isle Of Misanthrope-ról így mesélt: „Amikor az emberek megkérdezik: »Miről szól az első kislemez, az Isle Of Misanthrope?«, azt válaszolom: »Körülbelül 6 percről.« Nem akarok túlságosan okoskodónak tűnni, de a dalszöveg egy rejtélybe csomagolt rejtvény egy enigmán belül. Várj, ez Winston Churchill kijelentése a Szovjetunióról! Elnézést. A Misanthrope metaforikusan szólva (ó, nézd, milyen nagy szavak!) egy vélemény az emberiség mai állapotáról az ősi idők álcája mögött. Minél inkább változnak a dolgok, annál inkább ugyanazok maradnak. Az Isle Of Misanthrope az én zenei utazásom a Styx ‘Equinox’ lemezének és a Suite Madame Blue dalnak napjaihoz, ahogy megpróbálom az emberiség elkeserítő és zavarba ejtő természetét metaforákon keresztül elmagyarázni. Jó ritmusa van, de nem lesz belőle diszkósláger.”

Megosztás